Dünyanın ortak mirası olan ve her geçen gün nesilleri tehlike altına giren av ve yaban hayvanları kaynakları sürdürülebilir kılarak gelecek kuşaklara aktarmak Bakanlığımızın yanı sıra ilgili tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların ortak hedefidir. 2015-2016 av dönemi ilimizin de dâhil olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesi için 15.08.2015 tarihinde başlamış ve 21.02.2016 tarihinde av sezonu tamamı ile son bulmuştur.

21.02.2016 tarihinden sonra Avcılık belgesi olsun olmasın av yapılması yasak olup yapıldığı takdirde idari yaptırım uygulanmaktadır. Merkez Av Komisyonu kararınca Av hayvanları için avın başlangıç ve bitiş tarihleri türlerin çiftleşme, yavrulama, yumurtlama üreme ve tüy değiştirme tarihleri göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.

Av sezonu kapandığından ötürü her ne sebeple olursa olsun av ve yaban hayvanlarının avlattırılmaması, yumurtalarının toplanılmaması, çiftleşme ve üreme dönemi olduğu için türlerin rahatsız edilmemesi hususunda avcıların ve vatandaşların daha duyarlı olması ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir

Basına ve   kamuoyuna duyurulur.