Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Salonu'nda yapılan İlahi ve Şiir Okuma Yarışmasına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, okul öğretmenleri, okul müdürü veliler ve minikler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve değerlere daha çok sahip olmaları gereken bir zaman diliminde böyle coşkulu programların yapılması geleceğe dair ümitleri artırdığını belirterek, programı düzenleyen M. Sadık Paccı Anaokulu Müdürü Bekir Söylemez'e ve okul personeline teşekkür etti.

M. Sadık Paccı Anaokulu Müdürü Bekir Söylemez ise Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri münasebetiyle ilk defa Besni'de böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu yaşlardan itibaren peygamberimizi ve dinimizi tanıtmalıyız. Müslümanların yeryüzüne Allah’a kulluk etmek, O’nu tanımak, O’nun göstermiş olduğu istikamette yürümek için geldik. Bu yolda yürümek için en büyük rehber ve önder hiç şüphesiz ki kâinatın serveri sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. (S.A.V.) O’nu tanıyan, anlayan, yoluna tabi olan kurtuluşa, saadete, selamete ve özgürlüğe ulaşmış demektir. Sevgili Peygamberimizi tanınmadan, anlamadan, O’nun davası, misyonu ve hareket metodunu öğrenmeden kim olduğumuzu, neden dünyaya geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini de anlayamayız.”dedi. Salonu dolduran, ilahi ve Şiir coşkusunu görmeye gelen herkese katkılarından ve teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında yarışmaya katılan 47 öğrenci beş jüriden oluşan heyet önünde fon müzikleri eşliğinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V) konu alan şiir ve ilahilerle yarıştılar. Manevi atmosferi daha da güçlendiren anlatımlarla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) anıldı. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği programa katılanlar, minik yüreklerin gözlerindeki duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Besni'de ilk defa Anaokulu düzeyinde geniş kapsamlı gerçekleştirdiği bu etkinlik amacına uygun şekliyle oldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler şu şekilde sıralandı.

İlahi Yarışmasında Dereceye giren öğrenciler:

Adı Soyadı                            Puanı              Okulu                                  Ödülü

1-Eren AĞIR                      96                 Uzunkuyu Köyü Anasınıfı    BİSİKLET
2- Fatma Rümeysa CEYLAN 91,2              Ümmü Tuğsuz Anaokulu    BİSİKLET
3- Sena DOĞAN                 90,2              M.Sadık Paccı Anaokulu      BİSİKLET
4-Kudret Zehra ÖZÇELEBİ    89                 Namık Kemal Anasınıfı        Konuşan Bebek
5-İlkim ŞEN                       88,6              M.Sadık Paccı Anaokulu      Konuşan Bebek

 

Şiir Yarışmasında Dereceye giren öğrenciler:

Adı Soyadı                            Puanı              Okulu                                  Ödülü

1-Elif İkra DEMİREL            99,6              M.Sadık Paccı Anaokulu      BİSİKLET
2- Ramazan Eray YILDIZ     92                 Ümmü Tuğsuz Anaokulu    BİSİKLET
3- Nisa EKMEKCİ               92                 M.Sadık Paccı Anaokulu      BİSİKLET
4-Zeynep Dila DEĞİRMENCİ 91,4              M.Sadık Paccı Anaokulu      Konuşan Bebek
5-Mahmut KAYA                90,4              Şambayat Anaokulu          Kumandalı Araba

Ödül programı 14 Nisan 2016 Perşembe günü Osman İsot Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek program ile verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye  “365 Günde Sevgili Peygamberim” kitabı hediye edilecek.