Guinness rekoru kırmanın zor bir iş olduğunu kaydeden Onur Tümer, "5 yıldan beri Guinness rekor denemeleri yapıyorum ve şimdiye kadar 13 rekorum var. Bu durum elbette ki disiplinli bir çalışmanın ve iyi bir ekibin sonucu. Çünkü Guinness'in belirlediği zorlu şartlar var. Bunları sağlamak ve rekor denemesini başarıyla tamamlamak büyük bir emek ve çaba gerektiriyor." dedi. Bu anlamda en zorlandıkları rekor denemelerinin gıda ile ilgili rekorlarda olduğunu ifade eden Tümer, "Dünyanın En Büyük Omleti" rekorunu anımsatarak, sağlık söz konusu olduğu için rekorun zamanıyla ilgili kısıtlamaların olabildiğini bunun da kendilerini zaman zaman zorladığını ifade etti.
Kırılan rekorların Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Onur Tümer, her rekor denemesinde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladıklarını bunun manevi anlamda kendilerine paha biçilemez bir tatmin sağladığını kaydetti.
Türkiye'nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak 5 bin kişilik canlı Türk bayrağı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanan Onur Tümer, hedeflenen rekor denemesine 40 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.
Tümer, Şehit aileleri ve gazilerin bir araya gelmesiyle oluşturulacak 'Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı' rekor denemesinin, Çanakkale Şehitleri'nin de anıldığı 12 Mart’ta yapılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Dünyanın En Büyük Canlı Bayrak Rekor Denemesi" Türkiye'nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, 5 bin şehit ailesi ve gazi, kırmızı-beyaz giyinerek ellerinde şehit künyeleri taşıyacaklar. Etkinlik sonrasında ise katılımcılara Çanakkale askerlerinin kumanyası dağıtılacak ve tüm şehitler için Fatiha okunacak.#künyemizTürkiye hashtagi ile sosyal medyada başlattığımız kampanyaya ve rekor denemesine tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."