Proje içerisindeki sosyal alanların bir an önce hizmete sunulması amacıyla alt ve üst yapı ile arazi temizleme çalışmaları seri bir şekilde devam ediyor.

Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen dev proje içerisinde, eğlence mekânları, spor alanları, piknik alanları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, restaurant-cafe, yapay göletler, nostaljik alanlar ve pek çok sosyal imkan yer alıyor.

Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Sami Işık, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ve İl Özel İdaresi Teknik elemanlarıyla birlikte Beşpınar projesinin uygulanacağı alana giderek proje içerisinde yapılan spor tesislerine giden 1050 metrelik yolda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 

Beşpınar Vadisi mesire alanının binlerce kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Beşpınar projesinin tamamlanmasıyla kentimize yaşam enerjisi gelecek ve yeni bir yaşam alanı oluşturulmuş olacaktır. Bugün yaptığım incelemelerde proje içerisinde yer alan spor tesisleri yapım işi hızlı bir şekilde devam ediyor. Spor tesislerine araç giriş çıkışı için 1050 metrelik yolun açma çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. 9 ay içerisinde spor tesislerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Proje içerisinde yer alan yapay gölet ve adacık kazısı ise devam etmektedir. Projeyi etap etap vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Eşsiz manzarası ve tabii güzelliğiyle bu alanın hizmete sunulmasıyla birlikte burası insanlarımızın aileleriyle hafta sonu şehrin kavurucu sıcağından kaçış noktası olacaktır”şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş, projenin bir an önce hayata geçirilmesi noktasında İl Özel İdaresi çalışanlarına çalışmaların daha da hızlandırılması talimatını verdi.