Ziraat Odası Başkanı Şahan, GES Projelerinin Önemine İşaret Etti

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, devlet tarafından Adıyaman'a yapılan Türkiye’nin en büyük GES Projesinin önemine dikkat çekti.
Adıyaman merkeze bağlı Doyran köyü sınırlarında yapılan Güneş Enerji Santralleri (GES) projesiyle ilgili açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman7ın GES Projeleriyle hayat bulacağını vurguladı.
Salih Şahan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adıyaman Merkez Doyran köyü ve Samsat ilçemizde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan Güneş Enerjisi Santrallerinde sona gelindiği ve çok yakın bir süreçte bölge çiftçilerimizin hizmetine sunulacağını büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Hali hazırda tarımda kullanılan enerji maliyetinin yüksek oluşu çiftçilerimizi sulu tarım yapamaz duruma getirmiştir. Türkiye’nin en büyük projesi durumunda bulunan Adıyaman ve Samsat GES projeleri binlerce dönüm araziyi çok daha düşük bedellerle sulayacak olup, elektrik borcundan dolayı sulu tarımı terk eden bir çok üreticimizi yeniden sulu üretime yönlendirecektir.
Son derece önemli bu projelerin, diğer bölgelerimizde bulunan ve pompajla sulanan tesisler içinde uygulanmasını bekliyoruz. Emeği geçen başta Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Aydın, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a ve tüm Milletvekillerimize şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.