Hepimiz koca birer sibörge dönüşmüş olabiliriz çünkü artık akıllı telefonlarımız bedenimizin bir uzvu gibi davranıyor. Daha doğrusu, artık biz akıllı telefonlarımızdan uzak kaldığımızda biraz eksik hissediyoruz. İster teknolojinin nimeti deyin isterse de cilvesi, ancak ortaklaştığımız bir konu varsa, o da artık akıllı telefonlarımız olmadan hayatın apaçık zorlaşabileceği gerçeğini kabul ediyor olmamız. Dünyaya oradan bağlanıyoruz: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, WhatsApp ve benzeri uygulamalar bizi güncel olana bağlıyor. Akıllı telefonlar ile yapamayacağınız şeyler diye bir konu başlığı açılsa, sanırım kimsenin verecek bir yanıtı olmaz. Akıllı telefon uygulamaları gün geçtikçe gelişiyor ve sayıca artış gösteriyor. Pek çok ilginç cep telefonu uygulaması artık sadece ekrana bir dokunuşla kullanıma hazır hale geliyor. Bu ilginç uygulamalardan bazılarına hep birlikte göz atalım.

Goodreads

1. Goodreads

Kitap kurtları için biçilmiş kaftan olan Goodreads okuduğunuz ve okumayı istediğiniz kitaplar ile ilgili hemen her şeyi yapabileceğiniz bir uygulama. Sosyal bir ağ oluşturarak arkadaşlarınızın kitap değerlendirmelerini okuyabilir, kendinize okuduğunuz kitapları içeren sanal bir kitaplık oluşturabilirsiniz. Harika kitaplar keşfederek kendinize bir “okunacaklar listesi” yapabilirsiniz. Üstelik ücretsiz.

Evernote Scannable

2. Evernote Scannable

Profesyonel hayatınızda ya da öğrencilikte pek çok kez doküman tarama konusunda sıkıntı yaşamışızdır. Ofis ortamında belki tarayıcı bulmanız olasıdır ancak en olmadık yerlerde bir belgeyi tarayıp acilen göndermek gerektiğinde, cep telefonu kameranız iyi bir uygulama olmaksızın pek işe yarayamayabilir. Scannable, mobil taramayı kolaylaştıran ve dijital belgeyi sizi memnun edecek şekilde netleştiren güzel bir akıllı telefon uygulaması.

VHS Camcorder

3. VHS Camcorder

Teknoloji ilerledi ama teknolojiyi kullanarak bir geriye dönüş isteği de mevcut. VHS Camcorder akıllı telefonunuzla 80’ler ve 90’lardaki görüntü kalitesiyle (!) video çekmenize olanak tanıyan ilginç bir uygulama. Nostalji eğlenceli olabiliyor. Kesinlikle deneyin!

Duolingo

4. Duolingo

Yabancı dil öğrenimi sadece sınıfta gerçekleşen bir şey değil, her anınıza yayılması gereken bir süreç. Akıllı telefonlarımız da hemen her anımızda yanımızda olma durumunu bir fırsata çevirerek eğlenceli ve ücretsiz bir biçimde yabancı dil öğrenebilirsiniz. Duolingo, tam da bu işe yarar!

Pocket

5. Pocket

Özellikle bloggerlar için çok kullanışlı olan bu uygulama, internette karşılaştığınız ancak daha sonra okumak istediğiniz bağlantıları kaydetmenize ve tavsiye etmenize yarıyor. Tablet ve bilgisayarınızla da senkronize olabilen Pocket, dağınık akıllar için ideal akıllı telefon uygulamalarından biri.

Colorfy

6. Colorfy

Yetişkinler için boyama kitabı akıllı telefon uygulaması olarak karşımızda! Çiçek ve mandala desenleriyle kendilerine renkli bir dünya yaratmak isteyenler için çok eğlenceli ve rahatlatıcı bir cep telefonu uygulaması olan Colorfy’yi seveceksiniz.

Snapspeed

7. Snapseed

Snapseed, fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında açık ara en popüler olanı. Fotoğraf çektikten sonra perspektif ayarlarından farklı filtre seçeneklerine ve fırça özelliği sayesinde fotoğrafın üzerinde lokal iyileştirmelere olanak vermesine kadar pek çok özelliği ile herkes tarafından sevilerek kullanılan Snapseed denemeye değer.

Yood

8. Yood!

Jonas Brothers grubunun gitaristi olan Kevin Jonas tarafından geliştirilen bu uygulama açlığınızı giderecek. Nerede yemek yiyeceğim, ne yiyeceğim derdine düşünce konumunuza göre size nerede, hangi yemekleri yiyebileceğinizi gösteren Yood! restoran puanlamalarını da size gösteriyor.

Khan

9. Khan Academy

Khan Academy cep telefonunuzdaki her-şeyi-öğrenmek-istiyorum uygulaması. Ücretsiz olan uygulamayı telefonunuza indirerek matematikten fen bilimlerine, sanattan tarihe pek çok konuda ders videoları izleyebileceğiniz bir cennet adeta.

Make Up Genius

10. Makeup Genius

L’oréal Paris’in uygulaması olan Makeup Genius, sanal bir makyaj uygulaması. L’oréal Paris’e ait makyaj ürünlerini ücretsiz olarak sanal ortamda deneyerek kendinize yakışan renk ve ürünleri seçebilme imkânı tanıyor. Akıllı telefonunuzla makyaj yapabileceğiniz aklınıza gelir miydi?

Marshall

Ev dekorasyonunda duvar renkleriniz önemli. Peki duvar renklerinizi seçerken daha önce boyanmışını görmek istemez miydiniz? Marshall’ın bu harika telefon uygulaması boya tercihinizi kolaylaştırmak için tasarlanmış