Açılışa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Akif Bekar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Adnan Yüksel, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programdan önce Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, okul öğrencileri ile bir süre sohbet etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda okulun folklor ekibi yöresel oyunu ile davetliler tarafından beğenildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar; "Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlediğimiz bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Ahi Evran’ın tohumlarını ektiği Ahilik Kültürü ile yüzyıllardır yoğrulan bu coğrafyada mesleki eğitim veren okulumuz, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu kültürün değerlerini yeni nesillere aşılayarak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunmayı kendine en büyük misyon olarak belirlemiştir.

Okulumuzun elde ettiği kazanımları koruyarak, gelişen teknoloji ile bütünleşmiş bir şekilde, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine, karınca misali de olsa katkı sunmak amacıyla, 'Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim' gerçeğini fark etmiş, öğrencilerimizi araştıran, sorgulayan ve yöresinin sorunlarına çare bulan, bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmiş bir gençlik olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Nitekim bu amaç doğrultusunda yaptığımız özverili çalışmalar neticesinde okulumuz, İlçemizin ilk ve tek İSO 9001 Kalite Güvence Belgeli Okulu olmuş, İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çalışmalarımızla Türkiye’deki Meslek Liseleri içerisinde 5 okuldan biri olma başarısı elde ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Teşvik' ödülü aldık.

Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan, öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda hazırladığımız ve açılışını yapacağımız bilim fuarında, 41 öğrencimizin 20 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar neticesinde ortaya çıkardığı 20 projeyi beğeninize sunacağız. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin, bilim dünyasında yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabileceklerine inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum.

TÜBİTAK 4006 Bilim fuarının okulumuzda gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Avşar'ın konuşmasının ardından Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. 20 farklı proje görevli öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.

23, 24 Mayıs tarihlerinde de açık olacak fuar ilgili vatandaş ve öğrenciler tarafından ziyaret edilebilecek.