İl merkezi ve bağlı ilçe müdürlüklerinde ve gençlik merkezlerinde çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş:”İl spor merkezleri bünyesinde açılan kurslarda eğitim alan gençler ve engelli çocuklarımızın lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilerek spor kulüplerine yönlendirilmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımızın yaz tatilinde zamanlarını daha nitelikli bir şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri bizim için önemli. Yaz spor okullarında çocuklarımız Atletizm, Booce, Dart, Bowling Futbol, Atıcılık ve Avcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Jimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme Fitness ve (Yüzme Ücretli) başta olmak üzere toplam 30 farklı branşta eğitim görüyorlar” dedi.

Adıyaman’da şu ana kadar Yaz Spor Okullarına yaklaşık 5 bin çocuğun kayıt yaptırdığını belirten İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu:

Spor faaliyetlerini sürdüren bir kent olan Adıyaman’da gençlerin spora olan ilgilerinin her geçen gün arttığı görmek bizleri mutlu ediyor. Adıyaman Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en batısında 3 tarafı sularla çevrili asla teröre bulaşmamış ülkemizin misafirperver ve mütevazı kentlerinden birisidir. Durum böyle olunca gençlerimizin eğitim hayatları ile birlikte spor yapmaları konusunda yıllardır büyük bir özveri içerisinde kurum olarak tüm tesislerimizde antrenörlerimiz nezaretinde çocuklarımızı ve gençlerimizi 38 farklı branşta sporla buluşturuyor, eğitiyoruz. Her branşta çok başarılı sporcular yetiştirdik.”

İYİ SPORCU İÇİN AİLELERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Gençlerin eğitim hayatlarında başarıya ulaşabilmek için spor yaparak sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle devam etti:

“Biz bu konuda sık sık velilerimizle iletişim içerisindeyiz. Çünkü İyi Sporcu yetiştirebilmek için ailelere büyük görevler düşüyor. Ayrıca kızlarımızın elde ettiği başarılar okullarındaki diğer kızları da etkiliyor. Yetiştirdiğimiz örnek sporcularımız var. Onları adeta spora teşvik ediyor. Biz bu konuda sorumluluğumuzun bilindeyiz ve çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ailenin çocuğunu spora teşvik etmesi ve onun başarılarını görüp mutlu olması inanılmaz bir duygu ve heyecan yaratıyor.”

DEVAM EDEN SPOR YATIRIMLARIMIZ

Kâhta Spor Kompleksi,Adıyaman Merkez Sporcu Fabrikası Yapımı, Adıyaman Besni Gençlik Merkezi, Gölbaşı İlçesine Gençlik Merkezi Yapımı, Adıyaman Sincik İnlice Beldesi Sentetik Çim Futbol Sahası Yapımı, Adıyaman Merkez ( 2 ) Gençlik Merkezi yapım işi Arsa İmar ve Tahsis çalışmaları sürüyor.

Yapımı devam eden ve proje hazırlık aşamasında olan tesislerimizin tamamlanmasıyla beraber ilimizde artarak devam eden spor faaliyetleri ve Gençlik çalışmalarında ilimizi en üst seviyede başarılarla temsil edilmeye devam edecektir.