Gölbaşı İlçesinin ev sahipliğinde 44 il'den 330 sporcu, 38 Hakem, 88 İdareci ve antrenör olmak üzere toplam 456 sporcunun katıldığı şampiyona 6 gün sürecek.

Gölbaşı Kapalı Spor Salonunda başlayan şampiyonanın açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Türkiye Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ali Hasetçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı, sporcular ve çok sayıda spor sever katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 44 ilden gelen sporcular, antrenör ve hakemler salondaki yelerini aldı.

Organizasyonun açılış Konuşmasını yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı Merkez Hakem Kurulu üyesi Ali Hasetçi, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Gölbaşı halkına teşekkür ederek, şampiyonaya 44 ilden 330 sporcunun katıldığını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı ise geleceğin sporcularını Adıyaman'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tüm sporculara başarı dileyerek konuşmasına başlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, "Gölbaşı ilçesi olarak böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu etkinliğin ilçemizde yapılmasında emeği geçen başta Sayın Valimize ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına teşekkür ediyorum"dedi.

Adıyaman insanının misafirperver ve gönüllerinin sıcak olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise " Adıyaman bütün ilçeleriyle güzel bir kent. İnşallah buna benzer daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapar ve tüm sporcularımız ilimizden memnun bir şekilde ayrılır. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah iyi olan kazanır"şeklinde konuştu.

Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonasının kadim medeniyetler şehri, huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman'da yapılmasında  büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş ise, "Bugün bu şampiyonaya katılan gençlerimiz inşallah ileride milli takıma geçer ve al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırırlar. Bu şampiyonanın Türkiye'nin değişik kentlerinden ilimize gelen sporcularımızın kaynaşmasına vesile olan önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyorum. Belki bundan 10 yıl önce böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak spor tesislerimiz yoktu, ama bugün devletimizin ve hükümetimizin spor alanında yaptığı yatırımlar sonucunda bu tür etkinliklere artık ilçelerimizde ev sahipliği yapıyor. Bu yatırımların ilimize gelmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir hafta boyunca ilimiz Gölbaşı ilçesinin ev sahipliğinde yapılacak şampiyonada centilmence mücadele edecek tüm sporculara da şimdiden başarılar diliyorum"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gölbaşı Belediyesi Halkoyunları ekibi gösterilerini sundu. Ardından Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonasının startı verildi.

Seronomi açılışıyla başlayan organizasyon, Elemeler, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final olmak üzere 4 kategoride gerçekleşecek olup, şampiyona sonucunda dereceye girecek sporculara düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.