Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte organize ettiği ve Ülkemizde şuana kadar yapılmış en kapsamlı sportif tarama projesinde Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri Besni'ye geldi.

İlçe Merkezinde bulunan okullarda okuyan 3. Sınıf öğrencilerinin katıldığı tarama projesinde öğrencilere 8 farklı test uygulandı. Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yavuz Figen Başkanlığındaki tarama ekibi Besni'de 3 gün sürede 639 öğrenciyi taramadan geçirdi.

Besni İlçe Spor Salonunda yapılan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamındaki çalışmaları, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel yakından takip etti.

Proje ile ilgili değerlendirme yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Sağlıklı ve mutlu bireyler için öğrencilerimizin kendi yeteneğine göre en az bir spor alanına yönlendirilmesi ve çocuklarımıza sporu sevdirmek ve özel eğitimlere tabii tutarak sporu hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmek gerekir. Türk spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak gösterilen bu proje ile yetenekleri tespit edilen öğrencilerimizin uygun spor dallarına yönlendirilmesi hem gençlerimizin gelişimlerine ivme kazandıracak  hem de ülkemiz sporuna katkılar sağlayacaktır. Projenin hazırlanmasında ve uygulamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.