Türkiye’de geride bıraktığımız yıl spor gündeminde öne çıkan olaylar belirlenirken, Interpress’in medyada yapmış olduğu incelemeye göre, 2017 yılı yaşanan uluslararası başarılar ve organizasyonların yanı sıra bir çok değerli spor adamının da aramızdan ayrıldığı bir yıl olarak kayıtlara geçti.İşte Türkiye’nin 2017 yılında elde ettiği başarılar …

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017), Erzurum'da gerçekleştirildi.

Milli eskrimci İbrahim Ahmed Acar, Bulgaristan'ın Filibe kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'nda, kılıç kategorisinde altın madalya elde ederek, Türkiye'ye bu branştaki ilk dünya şampiyonluğunu kazandırdı.

Türkiye, 9 madalya ile tamamladığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, tarihinin 1949'dan sonraki en büyük başarısını elde etti.

Basketbolda, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan'ın Olimpiakos ekibini 80-64 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe, kupayı ilk kez müzesine götürdü

İşitme Engelliler Olimpiyatları, 18-30 Temmuz'da Samsun'da yapıldı. Türkiye, bugüne kadar 11 kez katıldığı ve ilk kez ev sahipliği yaptığı olimpiyatlarda tarihi bir başarıya imza atarak, 46 madalya kazandı.

Türkiye, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda birer altın ve gümüş madalya kazanarak 12. sırada yer aldı ve tarihinin en iyi derecesini elde etti.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan milli takım, dünya şampiyonaları tarihinde 55 yıl önce elde ettiği başarıdan sonraki en iyi derecesine ulaştı.

Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Avrupa Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, takımlar klasmanında şampiyon olarak bir ilke imza attı.

Sporda acı kayıplarımız …

ürk sporu 2017 yılında önemli kayıplar yaşadı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 81 yaşında vefat etti. Olimpiyat ve dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu, eski Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, tekvandonun Türkiye'de tanınması ve gelişmesinde başrol oynayan İsmet Iraz ve Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp hayata gözlerini yumdu.