Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, daha önceki senelerde de Türkiye 2.  ve 6. olan milli sporcumuz İrem Ezra Öz’ün elde ettiği birincilik ile İspanya’da yapılacak olan Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Adıyaman’ı ve Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandığını söyledi.  

Türkiye birinciliği için 4 yıldır çok yoğun şekilde çalışıyorum. Bana ve satranç sporuna her zaman destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz Fikret Keleş’e, çok teşekkür ediyorum. ’’dedi.

Adıyaman’da farklı branşlarda Milli Sporcu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş:”Satranç zor bir spor dalıdır. Çünkü fiziksel gücünüzün hiçbir önemi olmadığı ve tamamen beyin gücü gerektiren önemli bir spor dalıdır. İrem Ezra Öz ilimizin gurur kaynağı başarılı bir sporcu olarak Türkiye Şampiyonluğunu elde etmeyi başardığı için kendisini kutluyorum. İspanya’da yapılacak olan Dünya şampiyonasında aynı başarıyı elde edeceğinden hiç şüphem yok. Ben kedisine her zaman destek olan ailesini, antrenörünü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İrem Ezra Öz ise Adıyaman’ı Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil ettiği için yaşadığı mutluluğu ifade ederek, İspanya’da katılacağı Dünya şampiyonasında da Adıyaman’ın adını tüm dünyaya duyuracağını söyledi.

Ayrıca aynı tarihler arasında yapılan 592 sporcunun katıldığı Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında mücadele eden ilimiz sporcusu Tuna Sargınalp, yarışmayı 6.olarak bitirmeyi başardı ve milli takıma girmeye hak kazandı.