Gaziantep’in bayan voleybol ligindeki tek temsilcisi Merinos Spor Bayan Voleybol Takımı ligdeki son maçını da 3-0 kazarak namağlup unvanını korudu ve grup şampiyonu oldu.

Üç sezondur grup müsabakalarında 45 maç üst üste galip gelerek bir rekora imza atan Merinos Mavi Melekleri 14 Mart 2017 tarihinde Eskişehir’de yapılacak olan 1. Lige yükselme maçları hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig 5. Gurupta mücadele eden Merinos Spor Bayan Voleybol Takımı bu sezonu da namağlup tamamlayarak grup şampiyonu oldu. Kendi sahasında oynadığı son maçta Tarsus Belediye sporu 3-0 mağlup ederek şampiyonluk sevinci yaşayan Merinos Spor Mavi Melekleri 14 Mart 2017 tarihinde Eskişehir’de yapılacak olan 1. Lige yükselme maçlarının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Son üç sezon boyunca çıktığı 45 karşılaşmayı hiç yenilgi almadan namağlup unvanla tamamlayan Merinos Spor'da bu yıl hedefin 1. Lige çıkmak olduğu belirtildi. Şampiyonluk karşılaşmasına Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Erdemoğlu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şeker, Merinos yöneticileri ile kalabalık bir taraftar gurubu katıldılar. Ayrıca "Sağlıklı nesiller için bir adımda sen at projesi" kapsamında yaklaşık dört yüz öğrenci Merinos Spor takımı desteklemek için tribünlerde yerini aldı. Büyük bir coşku ile başlayan karşılaşmayı Merinos Spor 3-0 kazarak bir başarıya daha imza attı.

Şampiyonluk maçı sonrası bir açıklama yapan Merinos Spor kulüp başkanı Abdurrahman Yavuz namağlup unvanla şampiyon olmalarının önemine dikkat çekerek “ Merinos Spor olarak sezon başında iki hedef koymuştuk. Birincisi iki sezondan beri devam eden namağlup unvanımızı devam ettirmek, diğeri ise 1. Lige çıkmak. Birinci hedefimize ulaştık ve ikinci hedef için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. 14 Mart'ta Eskişehir’de başlayacak olan 1. Lige yükselme maçları ve akabinde Ankara’da yapılacak olan finallerde başarılı olup Gaziantep’i 1.ligde temsil etmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalar hızla devam ediyor ve sporcularımıza güveniyorum. Bunu başaracaklar “ dedi.

Merinos Spor Antrenörü Ali Bağcı, başarının çok çalışmaktan geçtiğini ve sporcuların moral ve motivasyonun yüksek olduğunu belirterek şöyle dedi “ Yıllardan beri sporcularımıza emek veriyoruz. İlk günden beri alt yapı önem veren bir anlayışla çalıştığımız için kendi yetiştirdiğimiz sporcularla bu başarıyı yakaladık. Minikler, yıldızlar ve gençlerde de ayrı başarı ile devam ediyoruz. Sporcularımız yoğun bir tempo ile çalışıyor ve azimle 1. Lige çıkma hedefi ile mücadele ediyorlar. Yükselme maçlarında başarılı olup finallerde de aynı başarıyı göstererek bir üst lig olan 1. Lige çıkmak istiyoruz. Yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yavuz ile yöneticilerimize ve kulübümüzün bu günlere gelmesine destek  olan Sayın Ali Erdemoğlu’na teşekkür etmek istiyorum” dedi.

besni güncel gazetesi