Konya ilinde 8 – 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve 196 sporcunun mücadele ettiği Büyükler Eskrim Epe Açık turnuvasında Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Nisanur Özkalaycı 2.  ve Ayşe Miraç Gici 3. oldu.

Bir gün olimpiyatlarda Adıyamanlı sporcuları görebilmek için çalışıyoruz” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyamanlı Eskrim sporcularının kendilerini geliştirerek Türkiye’nin en iyi sporcuları arasında yerlerini aldığını söyledi.

İl Müdürü Fikret Kele;”Her büyük şampiyonada çıtayı biraz daha yükselten tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Kısa bir zaman içerisinde ilimizde yetişen başarılı eskrim sporcularımızın özverili çalışmaları her geçen gün meyvelerini verirken Olimpiyatlarda ilimizin gururu eskrimcileri görmek için sabırsızlanıyoruz. Umarım bir gün ilimize ve ülkemize bu başarıları da yaşatırız. Ben şampiyon olan başarılı sporcularımızı, takımımızı ve antrenörümüzü tebrik ediyorum” dedi.

Keleş:”Adıyaman’da halen eskrim branşında milli takımlarda ve uluslar arası müsabakalarda yarışmış ve ülkemizi temsil etmiş sporcu sayısı 21 Bayan 27 Erkek olmak üzere toplam 48’dir. Bu sayının gelecekte artacağına inanıyorum” dedi