Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen "Mobil Gençlik Merkezi Projesi" kapsamında 12 ayrı branşta yürütülen, okçuluk, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, hat sanatı, , basketbol, futbol, halk oyunları ve çocuk oyunları gibi etkinlikler bulunuyor ve oyunlar oynuyor.

Söz konusu proje ile Adıyaman’da sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılım gösteremeyen köy okullarında gerçekleştirilen etkinlikler ile gelecek nesillerde tebessüm bırakılması amaçlanıyor.

Mobil Gençlik Merkezi ile Temmuz ayından bu yana 26 farklı noktada toplam 28 etkinliğin yapıldığı Adıyaman’da proje kapsamında 13 - 29 yaş arası yaklaşık 3.000 çocuk ve gence ulaşıldı. Proje kapsamında Adıyaman içinde 3.000 km yol yapan Mobil Gençlik Merkezi Şubat ayına kadar en az 40 köy ve 6.000 gence ulaşmayı planlıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş yaptığı açıklamada “Bugün Jandarma Komutanımız Ali Duman, Cumhuriyet Savcımız Uğur Er, Milli Eğitim Müdürümüz Mete Kızılkaya, Gençlik Merkezinin Genç Gönüllüleri ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce finanse edilen Mobil Gençlik Merkezi etkinliğinde bulunuyoruz. Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile Şehir Merkezine uzak olan köylerde ve okullarda sanatsal aktiviteler, sportif faaliyetler, okul boyamaları, gönüllülük faaliyetleri kişisel gelişim gibi birçok faaliyet ile gidemediğimiz ya da bize ulaşamayan köydeki çocuklara etkinlikler yapmak için geliyoruz. Bu güne kadar Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında 3.000 km yol yaptık, Adıyaman’daki hemen hemen tüm köylere gitme arzusundayız. Çocuklarımıza dokunabilmek adına, onları yarınlara hazırlamak adına, daha güçlü bir Türkiye için çocuklarımıza devletimizin sıcak yüzünü gösterdik. Sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler ile çocuklarımızın ufkunda yeni gelişmelere ulaşabileceğimiz, netice alabileceğimiz kazanımları sağlamak üzere buradayız.

Bu Proje kapsamında emeği geçen faaliyetlerin gelişimine gönülden katkı sunan Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübü yönetimine ve Adıyaman Gençlik Merkezi Liderleri ile Gönüllülerine teşekkür ederim.”dedi.