Galatasaray’ın formalarına göz alıcı kırmızı bir görünüm eklediği üçüncü forması tanıtıldı.


Galatasaray Spor Kulübü, geleneksel kırmızı ve sarı tonlarını canlı kırmızı gölgesi içinde bir araya getirdiği üçüncü formayı tanıttı. Yeni formalar, Galatasaray’ın ileri görüşlü ve yenilikçi köklü mirası ile oyuncuların cesaretinin ve Galatasaray taraftarının tutkusunun birleşimini sembolize ediyor.

Kulüp oyuncularına 2015-16 sezonundaki en önemli uluslararası maçlarının bazılarında güçlü ve ezici bir görünüm kazandıracak olan yeni formalarda, şort ve formanın manşetini harmanlayan siyah gölge şekil, göz alıcı kırmızıyı vurguluyor. Bu etki gece oynanan maçlarda, oyuncuların saha ışıkları altındaki fiziksel görünümünün daha güçlü olmasını sağlıyor. Modern sıfır yaka ile bitirilen forma, Galatasaray’ın Türkiye liginde elde ettiği 20 şampiyonluğu temsil eden dört altın yıldızla taçlandırılan kulüp armasını gururla taşıyor.

Tarz, kulüp kültürü ve performans dikkate alınarak tasarlanmış bir futbol giysisini temsil eden yeni formayı Galatasaray sahada ilk kez, 30 Eylül’deki Astana ile karşılaşmasında giyecek ve forma 1 Ekim itibariyle nike.com adresinde ve kulübün internet mağazasında satışa çıkacak.

NIKE DRI-FIT TEKNOLOJİSİ

Nike Dri-FIT teknolojisi teri vücuttan uzaklaştırarak formanın ve şortun dış kısmına hapsedip terin burada hızlıca kurumasını sağlıyor. Böylece, oyuncular daha serin, kuru ve rahat kalarak en iyi performanslarını sergileyebiliyorlar.

Anahtar noktalara yerleştirilen lazer-kesim havalandırma delikleri ve file paneller oyuncuların vücutlarında hava akışını arttırarak vücut ısılarını düzenliyor.

Forma ustalıkla işlenen özel üretim file kumaştan imal ediliyor ve bu kumaş formanın hem ön hem de arka panellerinde kullanılarak hava akışını ve hareket kabiliyetini arttırıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİK

Nike kit tasarlarken geri dönüştürülmüş şişelerin eritilmesiyle elde edilen ince iplik polyester kullanarak sürdürülebilir yenilik sağlamayı hedefliyor ve rakipleri tarafından alt edilemeyecek bir performans sağlarken daha az çevresel etkiye sebebiyet vermiş oluyor.

Kitin her bir parçası: Forma, şort ve çoraplar geri dönüştürülmüş şişelerin eritilmesiyle elde edilen ince iplik polyester kullanılarak imal ediliyor. Her bir kitin imalatı sırasında ortalama 18 geri dönüştürülmüş şişe kullanılıyor. 2010 yılından itibaren, Nike çöp sahalarından elde edilmiş olan (neredeyse 3,500 futbol sahasını dolduracak kadar) yaklaşık 2 milyar plastik şişeyi geri dönüştürülmüş polyestere dönüştürdü.

Nike, geri dönüştürülmüş polyester kullanarak imalat sırasında işlenmemiş polyester kullanımına oranla yüzde 30 daha az enerji tüketilmesini sağlıyor. Daha detaylı bilgi için, nikebetterworld.com adresini ziyaret edebilirsiniz.