Özellikle ligde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla eleştirilerin odağında olan Sarı Kırmızılı takım hakkında geçen ay yazılı basına 10 bin 39 haber yansıdığı tespit edildi. İkinci sırada bu sezon aldığı istikrarsız sonuçlarla eleştirilere maruz kalan Fenerbahçe yer alırken Sarı Lacivertli takımla ilgili yazılı basında  9 bin 542 haber yer aldığı belirlendi. Şampiyonlar Liginde gösterdiği başarılı performansa rağmen ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan Beşiktaş hakkında geçen ay çıkan 9 bin 265 haberle üçüncü sırada yer aldı. Üst üste gelen kötü sonuçların ardından teknik adam değişikliğine giden ve son oynadığı maçı kazanarak nefes alan Trabzonspor ile ilgili ise yazılı basında 7 bin 676 haber çıktığı tespit edildi.

Dört büyük takımdan sonra geçen ay adından an çok söz ettiren takım Konyaspor olurken Bursaspor, Kayserispor,  Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Göztepe takımları da Süper Ligin en fazla konuşulan takımları arasında yer aldı. Ligde aldığı başarılı sonuçlara rağmen Başakşehir hakkında yazılı basında en az haber çıkan takım olarak dikkat çekti.

En çok konuşulan futbolcu Gomis oldu

Süper Ligin en fazla gündemde olan futbolcusu Galatasaray’da attığı gollerle zirvede yer alan Bafétimbi Gomis olurken, golcü oyuncu ile ilgili geçen ay yazılı basına 1.463 haber yansıdığı belirlendi. İkinci sırada Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz yer alırken attığı gollerle dikkat çeken tecrübeli forvet oyuncusu ile ilgili yazılı basında 1.215 haber çıktığı belirlendi. Beşiktaş ve Milli Takımımızın golcüsü Cenk Tosun hakkında ise geçen ay yazılı basında 1.161 haber çıktığı görüldü. Fenerbahçe’de bu sezon kiralık olarak forma giyen genç yıldız Vincent Janssen hakkında da yazılı basında 866 haber yer aldı. Antalyaspor’lu Samuel Eto’o, Göztepe’li Adis Jahovic ve Alanyaspor’lu Vagner Love da geçen ay medyada öne çıkan diğer futbolcular olarak dikkat çekti.

FİKRET ORMAN VE ŞENOL GÜNEŞ MEDYADA ÖNE ÇIKTI

Spor sayfalarında geçtiğimiz ay en fazla yer alan kulüp başkanı Fikret Orman olurken, Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Beşiktaş Başkanı ile ilgili yazılı basında geçen ay 900 haber yer aldığı belirlendi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında çıkan 879 haberle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın olduğu görüldü. Başkan Usta  hakkında geçtiğimiz ay yazılı basında 702 haber çıktığı tespit edildi. Medyada eskisi kadar sık görülmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili ise yazılı basında 595 haber çıkması dikkat çekti.

En çok konuşulan hoca: Şenol Güneş

Süper Ligde geçen ay en fazla konuşulan teknik direktör Şenol Güneş olurken, üç sezondur Beşiktaş’ı çalıştıran tecrübeli teknik adam ile ilgili yazılı basına 1.809 haber yansıdığı görüldü. Trabzonspor’da alınan kötü sonuçların ardından boşalan teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay getirilirken tecrübeli teknik adam ile ilgili geçen ay yazılı basında 1.215 haber yer aldığı saptandı. Üçüncü sırada Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor yer alırken ilk 8 haftada alınan başarılı sonuçların ardından son iki maçta oldukça eleştirilen Hırvat teknik adam ile ilgili yazılı basında 1.718 haber çıktığı belirlendi. Listede Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman dördüncü sırada yer alırken, son dönemde eleştiri oklarının hedefi olan teknik adam hakkında ise yazılı basında 1.712 haber yer aldığı tespit edildi.

Bursaspor’u çalıştıran Paul Le Guen, Kayserispor’un başarılı hocası Marius Sumudica, Başakşehir’in tecrübeli teknik direktörü Abdullah Avcı ve Göztepe’ye oynattığı futbolla dikkat çeken Tamer Tuna’da geçen ay medyada öne çıkan teknik direktörler olarak tespit edildi.