Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Beyazay Derneği Adıyaman Şubesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Aşmak İçin Hareket Projesi’ projesi kapsamında engelli sporculara hediye dağıtımı yapıldı. 
Adıyaman Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programda çeşitli spor dallarında başarı elde eden 54 engelli sporcuya çeşitli hediyeler verildi.
Beyazay Derneği Şube Başkanı Ayla Pektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile engellilik konusunda çalışma yürüten resmi ve özel kurum yöneticileri katıldı. Ödül töreninden sonra kurum yöneticileri ile engellilere yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak istişareler yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Seyit Ahmet Bağcı yaptığı konuşmada, müdürlük olarak engellilere verdikleri önem ve engelliler için tahsis edin engelli aracından bahsederek, tüm engellilere spor yapmaya davet etti.
Beyazay Derneği Şube Başkanı Ayla Pektaş ise, “Proje engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirerek spor yaptırma mantığı üzerine kuruludur.Cumhurbaşkanlığı himayesinde, proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor. İlk olarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işaret dili eğitimi verildi. Şuan belediyede bu eğitim veriliyor. Kamu kurumlarında işaret dili eğitimleri devam edecek. Ayrıca kısa süre sonra Milli Eğitime bağlı tüm okullarda engelliler konusunda bir farkındalık çalışması gerçekleştireceğiz. Adıyaman’da ki engelli sporcular başarılılar ve göğsümüzü kabarttılar” diye konuştu.