Turnuvaya ilçe, belde ve köylerden oluşturulan futbol takımlarının katılması bekleniyor. 8 Mayıs Pazar günü günü başlayacak olan müsabakalar için 27 Nisan'da başlayan müracaatların 6 Mayıs Cuma sona ereceği açıklandı. Kura çekimi 6 Mayıs Cuma günü saat 17.30’da Kapalı Spor Salonunda yapılacak.
Konu ile ilgili toplanan Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası Tertip Komitesi bir dizi karar aldı.
Tertip komitesinden yapılan açıklamaya göre turnuva ile ilgili şu kararlar alındı;
BESNİ  2016 YILI KAYMAKAMLIK FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI

1-Müracaatlar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır.  turnuvaya katılım payı 400 TL’dir. Başvurular 27.04.2016 ile 06.05.2016 tarihleri arasında yapılacaktır.06.05.2016 tarihinde saat 17:30’da Gençlik Hizmetleri ve spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu Toplantı salonunda kura çekimi yapılarak 08.05.2016 tarihinde saat 13.00’da açılış maçıyla müsabakalar başlayıp 05.06.2016 Tarihinde saat 13.00’da Final maçıyla son bulması planlanmaktadır( Müsabakaların katılım sayısına göre uzaması halinde Ramazan Dolayısıyla Gece Müsabakaları Oynatılabilecektir)

2-Takım Listeleri 18 sporcudan ve sahaya girecek 2 yöneticiden oluşacaktır.(bir idareci ve bir antrenör) Sporcular kimlik fotokopileri, Kendi Sağlıklarını beyan eden sağlık raporları, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan Katılım Listesi,dilekçe ve 2 adet fotoğrafla birlikte dosya halinde eksiksiz bir şekilde en geç 06.05.2016 tarihine kadar spor ilçe müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Müracaatlar esnasında verilen 18 kişilik isim listesine sonradan kesinlikle ekleme yapılmayacaktır. Listede ismi bulunan sporcular yalnız bir takımda oynayacaklardır.( Belgeler Sporcu Kartı Çıkarılması için istenmektedir. Katılım Listesi ve dilekçeler Spor İlçe müdürlüğünden Temin edilecektir.) 

3-Bütün takımlar 2014- 2015-2016 Amatör veya profesyonel futbol sezonlarında faal olsun veya olmasın Takım Listelerinde Lisanslı oyuncularını belirtilerek, en fazla 3 lisanslı oyuncu oynatabileceklerdir.(18 Kişilik Takım Listelerinde yalnızca 3 Lisanslı Sporcu eklenmiş olacaktır.)  30 yaş ve üstü ile 16 yaş ve altı lisanslı sporcular bu değerlendirmeye tabii tutulmayacaktır.(30 ve 16 yaş dahil. Bu madde özellikle ilçemizde bulunan Lisanslı sporcuların farklı takımlarda oynamalarını sağlamak ve teşvik etmek içindir)

4-İtirazlar müsabaka bitiminden sonra 100 TL karşılığında varsa ilgili belgelerde dâhil edilip Komiteye sunacaklardır.

5-Turnuvada yaş sınırı olmayıp maçlar 35 dakikalık iki devre halinde oynatılacaktır. Takımlara listede Bulunan Tüm sporcularını oynatmalarını sağlamak amacıyla 5 Oyuncu Değiştirme hakkı sağlanmıştır.  Takımlar guruplarında Tek devreli lig usulüne göre oynayacaklardır her gurubun ilk iki takımı tur atlayıp bir sonraki çapraz eşleşmeyle eleme müsabakalarına devam edeceklerdir. Yarı final ve Final müsabakası 45+45 =90 dakikadır. Beraberlik durumunda gurup maçları da dahil olmak üzere takım derecelerini bulmak için uzatmalara gidilmeden 5 penaltı vuruşları yapılacaktır.

6-Gurup müsabakalarında takımların dereceleri; Öncelikle puan üstünlüğüne bakılır, eşitlik devam ediyor ise averajlara bakılır yine eşitlik bozulmamışsa iki takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçtaki üstünlüklere bakılacaktır.

7-Müsabakası olan takımlar maçlarında bir top ve kale arkasında 1 top toplayıcı bulunduracaklardır.

8-Müsabakaya gelmeyen takım 3-0 mağlup sayılacaktır. Ancak kasıt veya herhangi bir nedenden dolayı müsabakaya çıkmayan takımların gurup dereceleri hesaplanırken şaibelere engel olmak maksadıyla yapmış oldukları müsabakaya sadece puanları verilip almış oldukları 3-0’lık skor averajlara dahil edilmeyecektir.Takımlar müsabaka isim listesini maç saatinden en az 15 dakika önce saha komiserine teslim edeceklerdir.

9-Müsabaka esnasında centilmenliğe aykırı hareketlerde bulunan takımlardan idariciler sorumlu tutulacaktır. Gerekli cezalar tertip komitesi ve Disiplin Kurulu tarafından verilecektir.

10-Bütün takımların futbol oynamaya uygun kıyafetler ile (forma, şort, tozluk, tekmelik) sahaya çıkmaları zorunludur. Aksi takdirde müsabakaya alınmayacaktır.

11-Müsabakalarda görev yapan hakemler herhangi bir takımda oynamayacaktır.

12- Turnuvaya ilçe dışından herkes katılabilecektir.3.Madde göz önünde bulundurularak Listeler hazırlanacaktır.

13-Müsabakalarda Türkiye Futbol Federasyonu ASKF kuralları geçerlidir.

14-Müsabakalarda güvenliğin sağlanması  İlçe Emniyet müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Söz konusu Güvenlik Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğünden bağımsız olarak her türlü yetkiye sahip olacaklardır.

Müsabaka içerisinde ve tribünde yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta 6222 sayılı sporda şiddetin ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun hükümleri uygulanacaktır.

15-Turnuva süresince her türlü sağlık tedbiri Besni Sağlık Gurup Başkanlığı tarafından alınacaktır.

16-Şeref tribününde ve protokolde sigara içmek ve çerez yemek kesinlikle yasak olup, müsabakası olan takım listesinde yazılı olan yöneticilerinin dışında kesinlikle hiç kimse Şeref tribününde ve protokolde yer almayacaktır.

17-Tertip komitesinin kararsız kaldığı konularda en son karar merci İlçe Kaymakamıdır.

18-Takım listeleri 18 kişi ile sınırlı olup en az 12 kişilik liste verilecektir. teslim tarihinden sonra değişiklik kabul edilmeyecektir. Turnuva şartlarına uymayan sporcular 18 kişilik listede asla yer almayacaklardır. Turnuva katılım dosyaları teslim edildikten sonra yapılan incelemede müsabakalar başlamış olsa bile bu durumla karşılaşılması halinde sporcu listeden çıkartılacak ve turnuvaya katılması engellenecektir. ( Takım listelerine itiraz olması halinde, itirazı geçerli kılacak belgenin ibraz edilmesi halinde incelemeye alınacaktır.)

19-Maç oynandıktan sonra 12 saat içinde yapılacak olan itirazlar değerlendirmeye alınacaktır. Geçmiş maçlara yönelik itiraz kabul edilmeyecek, sonuç  ilan ve tescil edildiğinden herhangi bir yaptırım uygulanmayacaktır.

20-Müsabaka yapılacak olan Besni stadında  girişte  araçların girişine müsaade edilmeyeceği gibi bu konuda yetkililere herhangi bir talepte bulunulmayacaktır.

21-Turnuvaya katılım şartlarına uymayan Takımlar turnuvaya katılmak için müracaat edemezler. Turnuvaya katılan Takımlar  katılım şartlarını kabul etmiş sayılır. Farklı talepte bulunamazlar.

22-Karşılaşmalara 7 oyuncudan az kadro ile başlanamaz. Karşılaşmalar esnasında oyuncu sayısı 7’nin altına düşerse ilgili takım aleyhine maç tatil edilir, takım hükmen (3-0) mağlup sayılır. Sonucu teknik komite tescil ve ilan eder.

23-Herhangi bir nedenle ertelenen maç daha sonra belirlenen gün ve saatte oynanacaktır. Mazeretsiz veya mazereti kabul edilmeyen takımın sahaya çıkmaması durumunda hem hükmen mağlup kabul edilir hem de mevcut puanından 3 ( üç ) puan silinir. Mazeretlerin maç saatinden 1 gün önceden bildirilmesi zorunludur.( Ertelenen maçın daha sonra belirlenen gün ve saatine itiraz kabul edilmeyecektir. )

24-Takımların saha içerisindeki lisanslı futbolcu sayısı ile ilgili kuralı ihlal etmeleri durumunda ise rakip takımın itiraz etmesi halinde hükmen mağlup sayılacak

25-Disiplin Kurulu, maç içinde veya dışında hakeme itiraz, karşı gelmek, fiziki temas, küfür etmek, hakaret, rakibi ile kavga etmek, saha kenarında yakışıksız tezahürat, sataşma vb. durumlarda maçın bitmesine yada yarım kalmasına sebep olan takıma veya her iki takıma yada oyuncularına skora bakılmaksızın çeşitli cezalar ( hükmen mağlubiyet, puan silme vb.) ve duruma göre ihraç kararı verecektir.

26-Maç esnasında küfür, hakaret ve buna benzer istenmeyen centilmenlik dışı hareketlerde, hakem görmese de disiplin kurulunun tespit etmesi durumunda, maçtan sonra da olsa ( 24 saatlik zaman dilimini aşmamak kaydıyla ) disiplin kurulu, yapanlar hakkında her türlü karar alma ve yaptırım uygulama yetkisine sahiptir. Saha içerisinde teknik komite tarafından görevlendirilen gözlemci rapor düzenleme yetkisine sahiptir. Gözlemcinin düzenlediği rapor doğrultusunda nihai karar disiplin kurulu tarafından verilecektir. Her maçta gözlemci bulundurulacaktır.

27-Turnuvaya katılan oyuncular kendi sağlık kontrollerini yaptırmak zorunda olup, muhtemel sakatlık ve sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınması durumunda herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

28-Tertip Komitesi ve Disiplin Kurulu gerektiğinde maçlarla ilgili gelişen olaylar karşısında her türlü karar alma yetkisine sahiptir. Ayrıca hükmen mağlubiyet ve diskalifiye etme hakkına sahiptir. Turnuvaya katılan takımlar bu kurallarını kabul ve kurallara uyacaklarını taahhüt etmiş sayılırlar

29- Bütün takımlar gerekli bilgileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünden alabilirler. 3181778-3181106