Liginde 9 puanla 2. sırada bulunan Besni İdmanyurdu Spor bu sene şampiyonluğun favori takımlarından olarak göze batıyor.

Maçta oyuna hızlı başlayan ekibimiz ilk 15 dakikada Emrullah Tercan'ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. 20. dakikada Besni İdmanyurdu Spor'dan Abdullah Demir ikinci sarıdan oyundan atıldı. ilk yarı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında 50. dakikada Çelikhan Bal Spor penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu gole çeviren Çelikhan Bal Spor skoru 2-1'e taşıdı.

Bu golden sonra Besni İdmanyurdu Spor'lu taraftarlar hakemin verdiği yanlış kararlar sonrası uzun süre hakemi protesto etti.

80. dakikada ise Besni İdmanyurdu Spor'dan Ali Per direk kırmızı kartla oyundan atıldı ve ekibimiz 9 kişi kaldı. Ekibimiz kalan süreyi 9 kişi tamamlamasına rağmen rakibine gol izni vermedi ve 3'te 3 yaparak yoluna emin adımlarla devam etti.  

Maç sonrası açıklama yapan kulüp yönetimi, maçta verilen yanlış kararlara rağmen maçtan 2-1'lik skorla ayrıldıklarını belirterek, bu sezonu şampiyon tamamlayarak kupayı Besni'ye getireceklerini ifade ettiler.