Tamamı öğretmenlerden kurulu toplam 15 takımın katıldığı turnuva, 1- 16 Kasım 2017 tarihleri arasında Spor Salonunda yapılacak. Kazanılmış iki set üzerinden oynatılacak turnuvada ilk gün ve ikinci gün maçları İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel'in katılımı ile başladı.

Turnuvayı öğretmenlerin üstlendikleri kutsal görevi  her an için hatırlanması amacıyla düzenlendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Müdürü Metehan Adıgüzel; "Her ne kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olsak da bizimde aslımız öğretmendir. Uzunca yıllar bu görevi severek yaptık. Öğretmenlerimize atfedilen bu anlamlı gün öncesi böyle bir turnuva ile öğretmenlerimizi bir nebzede olsa stresten kurtarmak istedik. Tüm halkımızın renkli geçen turnuva maçlarını izlemeye davet ediyorum. Bu vesile turnuvanın hazırlanmasında katkısı olan başta Besni Kaymakamımız Ahmet Gencer olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sporculara başarı dileklerini ileten İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu daha önceden de belirtmiştik. Öğrencilerimiz kadar öğretmenlerimizin de spora ihtiyacının olduğu aşikardır. Öğretmenlerimiz bu turnuvaya yoğun ilgi göstererek bu yöndeki düşüncelerini belirtmişlerdir. Turnuvaya katılan bütün öğretmenlerimize başarılar diliyor, kendileri için eğlenceli bir turnuva olmasını temenni ediyorum" dedi.