İpek yolu Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak onaylanan proje İl Müdürü Fikret Keleş’ ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz tarafından imzalandı.
 

Adıyaman’da ilk kez Curling spor branşı kapsamında eğitimlerin verileceği Proje ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu:
 

“İl Müdürlüğümüz Proje ve AR-GE Birimi tarafından hazırlanıp yürütülecek olan  “Antrenörler için Eğitmen Eğitimi” Projesi ile henüz ilimizde faaliyetleri yapılmayan Curling spor branşının aktif olarak yapılabilmesi ve her yaş gurubu tarafından severek oynanması için bu spor branşında 20 Antrenör ve Gençlik Liderimizin proje kapsamında eğitilerek Curling sporunun aktif bir şekilde Adıyaman’da yaygınlaşarak çocuklarımızın oynaması planlanmaktadır. 
 

Curling; Dünya’da büyük yankı uyandıran bir spor branşıdır. Özelikle Dünyanın Kuzey bölgelerinde en popüler oyunlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Curling; Dünya’da 7 den 70 e her kesim tarafından zevkle oynanmakta olup, zekâ gelişimine katkı sağladığı da bilimsel olarak ispatlanmıştır. Curling’in yaygınlaştırılması amacı ile ortaya çıkarılan Floor Curling ülkemizde 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda ve Halk Eğitim Merkezleri’nde öğretilmeye başlanmıştır. Bu spor branşının ilimizde meraklı sporculara öğretilip yaygınlaştırılması önünde ki en önemli engel eğitmen yetersizliğidir. Türkiye Curling Federasyonu ile yapılan görüşmelerde eğitmen olarak Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler ve Gençlik Liderlerinin düşünüldüğü geri bildirimi almamızın ardından İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan proje kapsamında 20 Antrenör ve Gençlik Liderimizin eğitilerek Curling sporunun ilimizde aktif bir şekilde okullarda öğretilip oynatılması planlanmaktadır. Ben projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve Projemizin desteklenip finanse edilmesinde katkı sunan İpekyolu Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum.”dedi.