Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Amatör Spor Haftası nedeniyle ilçede çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.

Düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri engelli basketbol atış yarışmasıyla başladı. Etkinliklere Besni Anadolu Sakatlar Derneği de destek verdi. Dernek Başkanı Ömer Arslan ve beş tekerlekli sandalyeli sporcular Mehmet Dost, Recep Yıldırım, Mustafa Aktaş, Hüseyin Sağ ve Mustafa Gül İlçe Spor Salonunda Basketbol atış yarışmasına katıldılar. Oldukça çekişmeli geçen turnuvada Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ve İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan engelli sporcuları yalnız bırakmadı. Turnuvaya katılan tüm sporculara Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Etkinlikler kapsamında Büyükler Bay Bayan Bilardo Turnuvası, Genç, Yıldız ve Küçük Kızlar arası Masa Tenisi Turnuvası, Genç Erkekler ve Yıldız Erkekler Futbol müsabakaları başladı. Amatör Spor Haftası, ilçe tertip komitesince hazırlanan program doğrultusunda çeşitli spor branşlarında etkinlikler 15 Ekim'e kadar devam edecek.

Sağlıklı ve başarılı bireyleri yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel; "Sporda birlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizde her branşta amatör spor faaliyetlerini geliştirme konusunda gerekli itinayı göstererek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise, Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacının halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklara müsabaka tecrübesi kazandırılması, ülkede topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması olduğunu söyledi.