Adıyaman 1. Amatör ligde Playoff maçları başladı. Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı ilk hafta sonunda rakibi Kahtaspor 1978’i 4-0 ile geçen Kâhta Dirilişspor ilk haftanın lideri oldu. Besni Belediyespor’u 4-1 ile geçen Özyediyamanspor ikinci, İmamağaspor’u 3-0 ile geçen Sarıharman ise 3. Sırada yer aldı.

Altınşehir stadında oynanan ilk maçta Kâhta Dirilişspor ile Kahtaspor 1978 karşı karşıya geldi. Her iki yarıda da rakibi Kahtaspor 1978’e karşı büyük bir üstünlük sağlayan Kahra Dirilişspor’a galibiyeti getiren goller 10. Dakikada Abdullah, 28 ve 45. Dakikalarda Roji, 80. Dakikada ise Sami’den geldi. Kahta Dirilişspor’da maçın son bölümlerinde Roji ve kaleci Hasan ikinci sarı kartların ardından kırmız kart yiyerek oyun dışı kaldılar.

İkini maçta ise Özyediyamanspor ile Besni Belediyespor karşılaştı. Maça iki takımda kontrollü başlarken karşılıklı pozisyonlar geliştirdiler. Maçın 36. Dakikasında organize gelişen Besni Belediyespor atağında topla buluşan Erkan takımını 1-0 öne geçirdi. Herke maçın ilk yarısı bu skorla bitecek diye beklerken Özyediyamanspor 42, 43 ve 45. Dakikalarda Hakan ve Ramazan ile tam 3 gol bularak tahminleri alt-üst etti. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline geçiren Özyediyamanspor, rakip kalede etkili oldu. 68. Dakikada maçta hat-trick yapan Hakan ile bir gol daha bulan Özyediyamanspor, karşılaşmayı da 4-1 kazandı.

Bugün oynanan son maçta ise şampiyonluğun güçlü ekiplerinden Sarıharmanspor ile İmamağaspor karşı karşıya geldi. Takımlar İlk yarıda birbirlerine üstünlük kuramayınca ilk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Sarıharmanspor’da Taylan-Mesut değişikliği bir anda dengeleri değiştirdi. Pas trafiği artında baskıyı da arttıran Sarıharmanspor’da hücum kombinasyonlarında artış yaşandı. Nitekim bu varyasyonlar 48. Dakikada takımın yıldız oyuncusu ve kaptanı Sinan golüyle tamamlandı. 1-0. Golden sonra oyunun hakimiyetini eline alan Sarıharmansporlu futbolcular, rakibe çok fazla gol pozisyonu vermezken rakip kalede etkili ataklar geliştirdi. 55. Dakikada Berkay, 57. Dakikada ise Regaip ile iki gol daha bulan Sarıharman, rakibi İmamağaspor’u 3-0 yenerek Playoff maçlarına moralli başladı.

Adıyaman, Kahta ve Besni’den gelen taraftarlar maçlara renk katarken Özyediyamansporlu futbolcular maça geçtiğimiz günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren Yakup Demir’i anmak için “Sahada 1 eksiğiz, Cennette 1 fazlayız. Mekânın Cennet olsun Kaptan” yazılı pankart ile çıkarak rahmetli kaptanlarını bir kez daha yad ettiler. 

Yenigün Gazetesi