Türkiye Bölgesel Ligi (BAL) 2. Grupta mücadele eden takımımız Adıyaman 1954 Spor kendi saha ve seyircisi önünde Malatya 44 Sporu 3-2 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibi karşısında üstün oynayan Adıyaman 1954 Spor kulübü üst üste geliştirdiği atakların birinde sol kanattan günün başarılı ismi Hakan Açıkalın’ın ara pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan takımın suskun golcüsü Lucas Sebastian Rodriguez kaleciyle baş başa kaldığı pozisyonu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve maçın 8. Dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi.

Erken bulduğu golle daha iyi bir oyun sergileyen Adıyaman 1954 Spor rakip kalede pozisyonlar ararken gelişen ani atakta rakip Malatya 44 spor’dan Yusuf 15. Dakikada ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve maçı 1-1 getiren golü attı.

Yediği gol sonrası rakip kalede gol arayan Adıyaman 1954 Spor geliştirdiği atakta ceza sahası önünde Lucas’ın düşürülmesiyle kazanılan frikikte ceza sahası içerisinde düzgün bir kafa vuruşu yapan maçın yıldızı Lucas 22. Dakikada takımının ikinci golünü kaydetti. 

 

Rakibi karşısında ikinci kez öne geçen Adıyaman 1954 spor rakip kaleye yüklenmeye başladığı dakikalarda sol kanattan gelişen atakta Semih’in ceza sahası içerisine yerden gönderdiği topla ceza sahası içerisinde buluşan Gökhan maçın 31. Dakikasında topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti.

Üst üste bulduğu gollerle rakibi karşısında 3-1 öne geçen ve moral bulan Adıyaman 1954 spor taraftarının da coşkulu desteğiyle ilk yarının son dakikalarına kadar rakip kalede gol aramaya deva ettiği anlarda gelişen atakta maçın 35. Dakikasında ceza sahası önünde topla buluşan Ahmet’in sert şutu kaleciyi geçmesine rağmen direkten geri döndü. Bu pozisyonun hemen ardından 37. Dakikada

sol kanattan yapılan ortaya maçın yıldızı Lucas’ın sert şutu üst direkte patladı. Maçta başka gol olmayınca ilk yarı 3-1 Adıyaman 1954 Spor’un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya 3-1 önde olmanın avantajı ve moraliyle başlayan Adıyaman 1954 Spor maçın 50. Dakikasında Hakan Açıkalın ile yakaladığı net pozisyondan faydalanamadı.  İkinci yarıda daha iyi bir oyun ve fark olur diye beklenen maçta Adıyaman 1954 sporlu oyuncuların ikinci yarıda ortaya koyduğu futbol taraftarın tepsini aldı. Oyun disiplininden uzak, sorumsuzca hareketler, top kayıpları ve pas hatalarının çok yapıldığı bir ikinci yarı taraftarında tepkisine neden oldu.  İlk yarıdaki mücadelesinden uzak bir oyun ortaya koyan Adıyaman 1954 sporda oyuna sonradan giren oyuncular kendilerinden bekleneni sahaya yansıtamazken, maçan uzatma dakikalarında 90+3’te rakip takımın geliştirdiği atakta oyuna ikinci yarıda giren Salih ceza sahası önünden yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve durumu 3-2 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Adıyaman 1954 spor üç puanı üç golle alırken, ilk yarıda ayakta alkışlanan takım ikinci yarıda ortaya koyduğu kötü futbol ve mücadeleyle galip gelmesine rağmen taraftarların tepkisini aldılar.

Alınan galibiyete sevindiklerini belirten Adıyaman 1954 Spor kulübü teknik direktöre Talat Özden; “Maça çok iyi başladık ve üst üste bulduğumuz gollerle 3-1 öne geçtik. Daha önce belirttiğim gibi oyuncularımız gerçek becerilerini ve güçlerini sahaya yansıttıkları zaman neler yapabileceklerini çok iyi gösterdiler. Ancak ikinci yarıda ilk yarıya nazaran daha kötü bir oyun sergiledik her şeye rağmen galip geldiğimiz için sevinçliyiz” dedi.