Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Spor Salonunda yapılan kongreyle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, kongreye çok sayıda partili katılırken, biri Besni’den olmak üzere Adıyaman’dan 5 otobüsün Ankara’ya hareket ettiğini ve kongrenin coşkulu geçtiğini ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “ittifakı halkla yapacağız” açıklamalarının altını çizen Yıldırım; "Parti olarak ilk kurultayımızı gerçekleştirdik. Kalabalık ve heyecan çok yüksekti. Katılım sayısı raporlara göre 120 bin civarındaydı ancak polis kontrolünden geçen sayısı 123 bin civarındaydı.

İlk konuşmacı Genel Sekreterimiz Sayın Aytun Çıray’dı. Sayın Çıray konuşmasında, 'Bize parti kurun, boyunuzun ölçüsünü alırsınız demişlerdi. Bugün boyumuzun ölçüsünü alacaktık ama ölçecek metre bulamadık” dedi.Kongrede Divan Başkanlığına seçilen Ahat Andican konuşmasında “ her şerden hayır çıkar sözünü hatırlatarak işte bu şer iktidarında hayırlı bir İYİ Parti çıkmıştır' dedi.

Daha sonra Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi büyük bir alkışla konuşmaya davet edildi. Sahneye torunu ile çıkan Genel Başkanımız Akşener’e 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganları atılmış herkes tek yürek olmuştu. Konuşmasında ekonomiye, teröre ve kötü gidişata değinen liderimiz ittifakı halkımızla yapacağını açıkladı.

Adıyaman İl Başkanlığımızla beraber Ankara’ya 5 otobüs kaldırdık. Bunun birini Besni doldurdu. Üst kurul delege sayısı Adıyaman için 10 kişiydi. Toplam kullanılan oy sayısı ise 1060 idi. Oylama sonucunda Sayın Akşener yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Vatanımıza, milletimize ve Türk siyasetine hayırlı olsun. Besni İYİ olacak, Adıyaman İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak” dedi.