AK Parti Teşkilat binasında başvurusunu gerçekleştiren Muhtar Hamza Yıldırım, başvurunun ardından açıklama yaptı. Muhtar Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " 2014 seçimlerinde muhtar adaylığımı yaparken hizmet yapmak için bir söz verdim. Halk bizi tercih etti ve kazandık. Görev yapma sırası bize geldi. Bizde köyümüzün sorunlarını eksiklerini acil yapılması gereken işlerimizi başta ilçe Kaymakamlığımıza, İl encümenlerimiz ve milletvekillerimiz ile istişare yapıp sorun taleplerimizi ilgili makamlara illetim işimizin takipçisi olduk. Nihayetinde hizmetlerimizi sıraladık yaptık yapıyoruz ve görevimin son gününde kadar yapmaya devam edeceğiz. Elimizdeki son fidanına kadar dikeceğiz.
Beş yıl görev süresince yapmış olduğumuz hizmetler başta hayalim olan çok amaçlı mezarlık binası. Yaklaşık 90 metre kare içinde Gasilhane, Mescid, Bay Bayan WC, Abdest alma ve barınma yeri, cenaze namazı kılma yeri ile yaklaşık üç yüz metre mezarlık duvarı yaptık. Camimizin bakım ve onarımını yaptık. Taziye evi ve camiye çalışmalarımız sonucunda hayır sahipleri tarafından klimalar taktırıldı. Bir hayır sahibi tarafından taziye evine çatı yaptırdık. Bir vatandaştan camiye ait olmak üzere lojman aldık. Okullumuzun bakım onarımı yaptık. Köyümüz için önemli olan Köy taziye evini yaptık ve daha da önemlisi kanalizasyonu yaparak yeniden içme su şebekesini değiştirdik. Köy içi yollarını kısmi malzeme asfalt ve sıcak asfalt yaptık. Kalan yerleri ise sezonda kilitli parke taşı yapacağız. En önemlisi de çöp konteynırları. Onlarda yerlerini aldı ve çöplerimiz artık toplanıyor. 
Başta mezramız resmiyette yoktu. İl İdare Kurulu tarafından referandum yapıp bağımsız olarak mezramıza isim hakkı talep ettik. Bakanlık uygun görüp resmiyete kavuştu ve ismi Sumaklı Güzel evler olarak bakanlık oluru ile tescillendi. Mezramızda sanayi ağırlığı iş yeri olduğundan trafomuzu güçlendirdik. Yerleşim içinde Karayolu geçtiği için yol derine düştüğünden dolayı Karayolları tarafından duvar ve korkuluk yapıldı ve bitti. 
En önemlisi acil yapılması gereken Üst geçitti. Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğüne şahsen gidip, hem Bölge Müdürünü ziyaret ettik, hem de  talebimizi illettik. Köy halkımıza söz vererek bire bir bölge müdürünü de arayarak vekilimizin de gayretleriyle yaptık ve bitirdik. Karayolları tarafından alt geçit yapıldı. Yapmış olduğumuz üst geçide talebimiz üzere 15 Temmuz Şehitleri Ahmet ve Mehmet Oruç üst geçidi ismini bakanlık uygun görüp onayladı. Sağlık ocağı talebinde bulunduk. Mobil gezici için yer istediler, tahsisi yaptık ve beklemedeyiz.
Aynı şekilde ve aynı tempoda dost ve arkadaşlarımızın da görüşlerini alarak köyümüze kısa bir zaman zarfında yapmış olduğumuz hizmetleri, aynı şekilde Besni’mizin bütün köylerine yapmak için söz veriyoruz. 
Göreve gelecek arkadaşlarımız ile birlikte inşallah yeni projeler ile geleceğiz. Göreve gelirsek tüm köy muhtarlarımız ve teşkilatımız ile istişare yapıp, Ankara’da vekillerimiz burada da biz takip edeceğiz ve hizmet yapmaya devam edeceğiz. Çünkü halkımız ve köylerimiz en güzel hizmetlere layıktır. 
Bu vesile ile kurulduğu günden beri partim olan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığına başvurdum. Teşkilatımız uygun görüp bu görev verilirse layıkıyla yapmaya hazırım. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyor, dost ve arkadaşlarımızdan dua ve destek bekliyorum" dedi.