TGRT Haberde haber müdürü Yusuf Ziya Orhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Analiz Programına’ canlı yayın konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın terör olaylarının en yoğun olduğu dönemlerde bile Adıyaman’ın teröre prim vermediğini belirterek, son günlerde Adıyaman’la ilgili yapılan haberlerin ve CHP’nin hazırlamış olduğu raporun vicdansızlık olduğunu söyledi.

CHP’nin hazırlamış olduğu raporu Adıyamanlıların olduğu gibi kendisinin de bir türlü kabullenmediğini belirten Vekil Aydın; “Adıyaman benim gurur duyduğum bir şehir ve benim memleketim ve bin yıldır kardeşliği bu kent kendi içerisinde özümsemiş bir şehir ve hatta çözüm süreci, barış dediğimiz şeyi Adıyaman yüzyıllardır benimsemiş bir şehir. Yani Adıyaman Alevisi, Sunisi, Süryanisi, Kürdü, Türkü, Zazası, Çerkezi yıllardır bir arada yaşamış, çimento, harç gibi birbirine bağlanmıştır. Her inanışta insan var ve buna karşı o kadar mükemmel bir şekilde birbirine bağlı insanlar var ki kimse kimsenin Ahiretini bile tartışma konusu yapmaz. Adıyaman bir huzur şehri ve hatta Huzurun Başkenti gibidir. Adıyaman terörün en yoğun olduğu dönemlerde bile teröre hiçbir zaman pirim vermemiştir ve hiçbir terör örgütü mensuplarını içinde barındırmayacak bir şehir. Adıyaman muhafazakar demokrat bir il. Adıyaman bir huzur abidesidir. DAEŞ olsun, DHKPC olsun, PKK olsun hiç biri Adıyaman’da barınamazlar.” Dedi.

Adıyaman bir huzur şehri olduğundan bunun da herkes tarafından bilindiğinden Adıyaman’a karşı bir fitne oluşumu başladığını CHP tarafından hazırlanan raporun bütün Adıyaman’ı zan altında bıraktığını ve bunun Adıyaman’a karşı bir saygısızlık olduğunu belirten Vekil Aydın; “Adıyaman’da bir çay ocağından bahis ediliyor. O Çay ocağı 2-3 ay faal açık tutulmuş daha sonra bir takım sıkıntıların olabileceği düşünülerek derhal kapatılmıştır. Adıyaman Merkezde şuanda 110 tane çay ocağı ve Kahvehane var. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki Adıyaman’da her çay ocağında DAEŞ’e militan yetiştiriliyor. Son zamanlarda mesela CHP, akla ziyan bir rapor yayınladı. Çok enteresan ve Acımasız bir şekilde Adıyaman’a hitap eden bütün Adıyaman halkını zan altında bırakan asılsız iddialarla dolu bir rapor hazırladı. Sanki her çay ocağında DAEŞ’e eleman yetiştiriliyor, sanki Camilerde DAEŞ’e elaman yetiştiriliyor. Öyle yalan yanlış bir rapor hazırlamışlar ki Sağlık müdürlüğüne ait Ambulanslar Suriye’ye gidip yaralı getiriyorlarmış. Bir kere Adıyaman dediğiniz yer Suriye’ye sınırı olan bir yer değil. Bu raporu anlamak mümkün değil. Acaba CHP Adıyaman’da her dönem bir milletvekili çıkarıyordu bu dönem alamadılar bu yüzden Adıyaman’ı mı cezalandırıyorlar nedir bilmiyorum bu yaptıkları Adıyaman’a bir saygısızlık haksızlıktır.” Dedi.

İki kişinin neden olduğu bir olayı 600 bin nüfuslu bir ele mal etmenin doğru olmadığını belirten Vekil Aydın; “Adına tesadüf mü dersiniz, neyse Suruç ve Diyarbakır’daki şahısların kimlikleri Adıyaman olması Adıyaman’ın adını Bombacı gibi ithamlarla anılması haksızlık ve saygısızlıktır. Adıyaman bütün inanıştan be ırktan insanları özümsemiş bir şehir. Hakikatten Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Zaza, Süryani insanların huzurla yaşadığı bir kenttir Adıyaman. İnsanların burada huzur içerisinde, kardeşçe yaşaması birilerinin zoruna mı gidiyor?. Adıyaman Fırat’ın hemen Batı yakasında yer alıyor. Diğer taraftaki sıkıntıları Adıyaman’a mı kaydırmak istiyorlar. Adıyaman insanı unutmayın ki hiçbir terör örgütüne ev sahipliği yapacak bir şehir değildir. Adıyaman’ın 50 yıllık bir rüyası vardı bu rüya Koçali Barajıydı. Bu barajın inşaatına hamd olsun başlamıştık ve açılışını yaptık. Bayramdan tam bir hafta sonra orada tam 5 tane iş makinesini yaktılar ve orada arama tarama görevinde olan bir askerimiz şehit edildi. PKK dediğimiz terör örgütü Adıyaman’a gelen bu muhteşem hizmeti aksatmaya ve engellemeye çalışıyor. Şimdi o Barajdan istifade eden o bölgedeki Kürt halkı ve Adıyaman halkı. İnsanlar bu proje ile işe aşa kavuşacak. Bir taraftan HDP’nin adeta sırtını dayadığı bir terör örgütü bölgeye hizmetin gelmesini engelliyor.  Bir taraftan CHP’nin yıllar sonra Adıyaman’dan bir vekil çıkaramamasından dolayı çıkardığı yalan yanlış iddialarla dolu bir rapor var. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Buradan ben gerçekten bütün Adıyamanlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bütün kesimiyle Adıyaman birlik ve beraberlik içerisindedir. Bugüne kadar Ülkesine, Milletine, Devletine bağlı olarak kaldı Adıyaman. Teröre asla ve asla pirim vermemiştir ve vermeyecektir. Zaten bir takım gazetelerin Adıyaman şehrini terörle yan yana yazmasından sonra bütün Adıyaman halkı kenetlendi Sivil Toplum kuruluşlarıyla, Alevi kanaat önderlerimizle, Müftümüzle, Hocalarımızla, Siyasetçilerimizle ve tüm Adıyaman hep birlikte teröre karşı kenetlenmiş bir vaziyetteyiz. Adıyaman nereden gelirse gelsin her türlü teröre bugüne kadar pirim vermedi ve mücadele etti bundan sonra da bu şekilde mücadelemiz devam edecektir.” Şeklinde konuştu.