Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, 22 Mayıs’ta yapılması kararlaştırılan AK Parti kongresi ve Kilis’te yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. 
AK Parti kongresinde alınacak olan kararın hayırlara vesile olmasını dilediğini belirterek 22 Mayıs’ta yapılacak olan AK Parti kongresiyle ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “İstikrarın devamı güven ortamının devamıyla yeni bir değişim, yeni bir buluşum, yeni bir heyecanla kaldığı yerden devam edecek. Sayın genel başkanımız ve başbakanımız çok önemli hizmetlere vesile oldu ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bu bir hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışında zaman zaman mevkiler ve makamlar değişir. Kişiler gelir geçer ama kalıcı olan davadır. Kalıcı olan Türkiye’dir, yapılan hizmetlerdir. Dolayısıyla taş üstüne taş koyan, hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. AK Parti bir dava partisidir. Dava şuuruyla, dava bilinciyle hareket eden, ülkesi için, milleti için, değerleri için, inançları için ve dünya barışı için hizmet eden büyük bir partidir. Onun büyük bir lideri vardır. Hakikaten büyük bir dünya lideridir, o adam Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla bu süreç içerisinde çok sayıda arkadaşımız farklı makamlara farklı mevkilere gelir. Dediğim gibi kalıcı olan davadır kalıcı olan bu millete hizmet etmektir. Ben bu vesileyle yeni görevi alacak başbakana genel başkana şimdiden başarılar diliyorum ve bu görevi başarıyla yapacağını düşünüyorum. Bunda da mutlaka dava arkadaşları arasında bir sıkıntı olmaz. Yine davanın neresinde olursa olsun partinin hangi kademesinde olsun ve ya olmasın yüreği hizmet için atan herkes yine bulunduğu konum itibariyle bu ülke için hizmet etmeye bu ülke için katma değer üretmeye bu millet için çalışmaya devam edecektir. Hepimiz için bu geçerlidir. Belediye başkanları, kaymakamlar, valiler, milletvekilleri değişiyor başbakan da değişir. Bir sıkıntı varmış gibi göstermemek lazım. Bu görevlerin hepsi nasip işidir, kısmet işidir. Rabbim hem ülkemiz hem de milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Bizim anlayışımızda görev beklenmez. Biz görev adamıyız, dava adamıyız. Bize şu kapıda görev verilirse emin olun bu kapıda bekleriz yeter ki bu millete hizmet edebilme aşkını yüreğimizde taşıyalım. Her bir arkadaşımız birbirinden değerli. AK Parti kadroları o kadar güçlü kadrolar ki bu kadroların hem devlet hem siyaset tecrübesi var. Hem milletin kendisi de AK Parti. AK Parti, milletin desteği ve duasıyla bu noktaya gelmiştir. Tek güç millettir. Hakka inanıyoruz, halkımıza güveniyoruz. Dolayısıyla bu şuurla hareket ediyoruz. Bu kadrolar içerisinde her türlü görevi yapabilecek çok değerli arkadaşlarımız var. Biz kişiler üzerinden çok ilkeler ve değerler üzerinde siyaset yapıyoruz. Dava dediğim de budur benim. Emin olun bizde bir dava kardeşliği var. Bizler el ele vererek bu ülkeyi daha ileriye taşıyacağımızı temenni ediyorum” dedi.
Başkanlık sisteminin Türkiye’de bir an önce uygulanması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonuna doğru emin adımlarla yürümesi için mutlaka ama mutlaka başkanlık siteminin ele alınması ve bu sistemin bir hükümet sistemi olarak Türkiye’de, uygulanması lazım. Bu bir rejim değişikliği değil, ayet değil, hadis değil. Daha önceki birçok siyasetçi başkanlık sistemiyle ilgili çok ciddi girişimlerde bulunmuş. Hatırlatalım 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon dahi kurulamadı. Bu millet bunu gördü. Bu sistemin nelere gebe olduğunu gördü. Bu ülke için ne kayıplara yol açabileceğini bu parlamenter sistemini bu millet gördü. Ve ülkenin büyümesi adına bu başkanlık sisteminin ülkede uygulanması gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kilis’e düşen füzelerden de bahseden Aydın, “Maalesef dünyada olan ve biten hadiseleri herkes çok iyi biliyor. Burada kim ne yapmak istiyor herkes çok iyi biliyor. Türkiye’ye neden bu kadar çok karşı duruş var bunu herkes iyi biliyor. Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Küresel aktör bir Türkiye istemiyorlar. İşte eskisi gibi otur otur, kalk kalk bir Türkiye. Türkiye’ye bir çember çizilirdi o çemberin dışına Türkiye çıkmazdı. Şimdi bütün mazlumların sesi oldu Türkiye. Bütün zalimlere karşı dik durabildi Türkiye. Dünyanın süper güçleriyle oturdu, milleti adına ülkesi adına ciddi, sert ve kararlı pazarlık yaptı milli menfaatleri adına. Kalktı Birleşmiş Milletler'de bütün o süper güçlerin gözü önünde 'dünya 5’ten büyüktür' dedi. Zalimlere hak ettiği cevabı verdi Türkiye. Dolayısıyla zulme direnen, ekonomisi büyüyen, kalkınan, gelişen Türkiye’den, bütün kesimler rahatsız olabilir. Suriye hadisesi neden bu kadar uzun sürüyor. Orada neden top atışları oluyor işte bunların hepsi birbiriyle bağlantılı, 'Suriye üzerinden acaba Türkiye’yi karıştırabilir miyiz, Türkiye’yi oraya çekebilir miyiz acaba.' Bunların hepsini biliyoruz. Tabii ki Türkiye güçlü bir ülkedir. Kendi tedbirleri ne gerekiyorsa ülkesi için, milleti için, coğrafyası için ne gerekiyorsa bu tedbirleri de kararlı bir şekilde alır” şeklinde konuştu. kaynak: adıyaman cihan haber