Ziyarete, CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, Aday Adayları Sıddık Şahin, Fatma Ulubey, Deniz Çakmak, Hakkan Kılınç, Zeynep Saya katıldılar.

TANRIVERDİ, “ADIYAMAN’DA EN AZ 3 VEKİL ÇIKARACAĞIZ”

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, “ Çarşamba günü Ankara’da aday tanıtımı vardı Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandık. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum dolayısıyla biraz hüzünlü geçti. Bizler zaten seçime hazır olduğumuzu söyledik. Sağlam genç dinamik kadromuzla iş yapmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Elini sıkmadığımız kapısını çalmadığımız kimse kalmayacak. 7 Haziran seçimleri çok değişikti. Ülke genelinde HDP’nin barajı geçmesinin  AKP’ye ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Ben inanıyorum ki HDP’deki emanet oylar yerlerine geri dönecek. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz hiçbir sıkıntımız yok. En az 3 milletvekili göndereceğimize inanıyorum.

Besni’ye Dünya da ve Türkiye’de bir ilk olan eğitim bayramı için geldik. Eğitim tabi ki önemlidir. Eğitim bayramının tüm programlarına katılacağız” dedi.

SAYA, “CHP OLARAK BÜYÜK PROJELERLE GELİYORUZ”

 CHP Adayı Zeynep Saya ise, “Seçimde halkın kararı koalisyon oldu. Ama bu sonuç öyle bir yere geldik ki kutuplaşmalar, ötekileştirmeler sürecin olumsuz neticelenmesinin sebeplerinden biridir. Bu süreçte biz en çok çalışan, halkın beklentilerini taleplerini en iyi şekilde hisseden olduk. Ama maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu olmadı. Her seçim aslında bir maliyettir. 1 Kasım’da çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Ama ülke genelinde oylarımızın artacağına inanıyorum. CHP olarak büyük projelerle geliyoruz. AKP ülke geneline ipotek koydu ama bizim hayalimize ipotek koyamadı. İnsanı gelişmişlik endeksinde ülkemiz 69 sıralarda. Bizim bildirgemizde bu sıralamayı ilk 20’ye çekme amacındayız. Şuanda eğitim bayramı kutluyoruz. Ben Besni Kesmetepeliyim avukatım. Besni’nin okumuşluk ve eğitim seviyesi her zaman üst seviyelerde oldu. Bunun sebeplerinden biri olarak da bu bayramın kutlanmasının motive ettiğini düşünüyorum. Eğitimin olmadığı yerde insanı gelişmişlik endeksinin de gelişmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

SIDDIK ŞAHİN, “BESNİ CUMHURİYETİN KALESİDİR, DEMOKRASİNİN KALESİDİR”

Öncelikle bütün Besni halkına saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum. Besni Eğitim Bayramı’nı kutluyoruz. Besni bizim için önemlidir. Cumhuriyetin, demokrasinin kalesidir, yürekli insanların yiğit insanların olduğu coğrafyamızdır. Besni halkı fedakâr ve vefakârdır. İlçelerimizin ve ilimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi sorunların çözümü noktasında büyük bir iradeye sahip. Besni’nin işsizlik, istihdam ve yoksulluk konularında sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Organize sanayi bölgemiz var çok iyi biliyoruz, girişimcilerimizin endişelerini biliyoruz endişe içinde beklediğini biliyoruz. CHP’nin seçim beyannamesini hükümet programı olarak kabul ediyorum. Sayın genel başkanımız bu bildirgeyi gençliğe adadı. Besni gençliğine sesleniyorum CHP’nin bu bildirgesine sahip çıksınlar. Çünkü bu Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Sayın genel başkanımız bu bildirgeyi hazırlarken dengeleri koruyarak hazırladı. Dünya örneklerini ele alarak Türkiye’ye uyarlamıştır. Gerekli mercilerimiz gerekli çalışmaları sürdürüyor ve çok nitelikli kadrolara sahibiz. Aday belirlemeleri tamamlandıktan sonra 5 arkadaşımızla birlikte Adıyaman’a giriş yaptığımız günden itibaren Adıyaman’da halkının teveccühü gerçekten çok yüksek. Gittiğimiz yerlerde CHP’yi gören vatandaşlarımızdaki heyecanı ve büyük bir umut olduğunu görüyorum. CHP’nin İktidara talip olduğu algısı da yayılmış durumda. Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadroları ile iktidara hazırdır. 1 Kasım günü CHP iktidarının güneş gibi Türkiye’de doğacağını tüm mazlum halkların, işsizlerin yoksulların ezilenlerin ötekileştirilmişlerin umudu olacağına inanıyorum” dedi.

DENİZ ÇAKMAK, “BESNİ’YE FEN LİSESİ KAZANDIRACAĞIZ”

Eğitim Bayramı’nın kutlandığı bir ilçede Fen Lisesi’nin olmayışı büyük bir eksiklik. Ayrıca Besni ve Gölbaşı Organize Sanayi bölgelerinde ciddi manada sorunlar var. Örneğin doğalgaz halen çekilemedi. Ama Ak Parti Grup başkan vekili Ahmet Aydın Bey’in memleketi Kahta’da hem fen lisesi hem de OSB’de doğalgaz var. İnşallah vekil seçilirsek Adıyaman’ımızın tüm sorunlarını çözeceğimize inanıyorum” dedi.

FATMA ULUBEY, “ADIYAMAN’DAN CHP BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAK”

“Dünya da ve Türkiye de bir ilk olan eğitim bayramını kutluyorum. Eğitim bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesinin olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda il başkanımızla milletvekili aday arkadaşlarımızla kadın kolları başkanımızla ilçe başkanımızla Besni’ye çıkartma yaptığımızı düşünüyorum.  Gazeteci yazar olmam dolayısıyla ülkemizde basına nasıl baskı yapıldığını nasıl hapislere atıldığını bilen biriyim. Basının hür olması gerektiğini düşünüyorum muhalif gazetecilerin yaşaması gerektiğini düşünüyorum.  Bu konuda ağırlığımızı koyacağız. Bu yönde çalışmalar yapacağız. Nemrut’tan güneş nasıl doğuyorsa Adıyaman’dan CHP bir güneş gibi doğacak. Adıyaman’ın işsizliğine kötü kaderini yıkacağız. Besni halkından basınımızdan tam destek bekliyoruz. Ben yürekli gazeteci yazar arkadaşlarımızdan yazmalarını istiyorum. Muhalif basına ihtiyacımız var. CHP kadrolarına CHP milletvekili adaylarımıza güvensinler biz onlar için bu yola baş koyduk. Bizim seçim bildirgemiz reform niteliğindedir. El birliği ile Adıyaman’ımızı ve ülkemizi bu çıkmazdan çıkartacağız. Kadın cinayetlerinde dünyada ilk sıralardayız. Eğitimin bu konuda etkili olduğunu ve ne kadar eksikliğini görüyoruz” dedi.

HAKAN KILINÇ, “ÖZGÜR BASINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM”

“Öncelikle özgür basına yapılan saldırıyı kınıyorum.  Dünya ve Türkiye’de bir ilk olan eğitim bayramımızı kutluyorum. Ülkemiz gerçekten çok karanlık bir dönemden geçiyor. Demokrasi adına kazandığımız şeyler tehlike altında Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar ayrıştırılmadık, ötekileştirilmedik, adaletsizlik ve keyfi uygulamalar bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız kadar üst seviyede. Geçen günlerde genel başkanımız seçim bildirgesini açıkladı. O heyecanı hepimiz Ankara’da yaşadık. Bu seçim bildirgesini gençlere adadı. Bende buradan Besni ve Adıyaman gençliğine sesleniyorum ağabeyleri ve kardeşleri olarak. Besni’de son iki dönemdir siyaset belli kişilerin ihtirasları yüzünden hep geri plana atıldı. Buradan bütün gençlere genel başkanımızın dediği gibi siyasete girerek Besni siyasetini şekillendirmelerini istiyorum. Örgütlerimizle beraber 5 arkadaş bir yola çıktık. Bizler 30 gün boyunca çalışarak Cumhuriyet Halk Partisini o coşkulu zamanlarına geleceğine inanıyoruz. Çünkü CHP şaha kalkmış iktidara doğru koşuyor. İnşallah bizlerde Adıyaman’da CHP’yi iktidar yapacağız“ dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker, “Bende bir öğretmen emeklisi olarak Besni’nin bu bayramını yürekten kutluyorum. Besni’nin eğitim anlamından ezelden beri ne kadar emek verdiğini biliyorum. Bunun devamını diliyorum ve teşekkür ediyorum“ dedi.

HÜSEYİN KELEŞ, “UMUTSUZLUK SOLCULARIN KARAKTERİ DEĞİLDİR”

Basına ve basın emekçilerine yapılan saldırıları kınıyorum ve yapanları lanetliyorum.  17. Eğitim bayramı vesilesi ile biz burada bir araya geldik. Bir ülkede eğer eğitim seviyesi yüksekse refah seviyesi yüksek olur. Üzülerek belirtiyorum ülkemizde eğitim her geçen gün kan kaybediyor. Dünyadaki çağdaş ülkelerin çok gerisindeyiz. 13 yıllık AKP iktidarı çağdaş Türkiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi eğitim sistemimizde de hallaç pamuğu gibi dağıttı. Eğitim sistemimiz her geçen gün daha da geriye düşmektedir. Böyle günlerden geçerken 17. Eğitim Bayramını kutluyor olmamız bizleri umutlandırmaktadır. Bu bayramın kutlanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışılırsa başarılmayacak üstesinden gelinmeyecek bir sorun yoktur. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umutsuzluk solcuların karakteri değildir bunu herkesin bilmesini istiyorum. Büyük umutlarla yola çıktık Besni’mizi, Adıyaman’ımızı ve Türkiye’mizi güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.