CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekip arkadaşlarının büyük fedakarlıklar gösterdiğini söyleyen Başkan Tanrıverdi; “Bilindiği üzere CHP genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu arasındaki koalisyon görüşmesi dün sona erdi.

7 Haziran genel seçimlerinden sonra hükümetin kurulması aşamasındaki çalışmalarda Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ülkenin bu zorluklardan çıkması gerekliliğini barış ve huzurun sağlanabilmesi ve özellikle halkımızın verdiği görevi yerine getirebilmek için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve ekip arkadaşları çok büyük bir fedakarlık göstererek elinden geleni yapmıştır.

Genel başkanımızın da dediği gibi AKP’nin tek derdi bir seçim hükümeti kurmakmış. Bizimde CHP olarak tek derdimiz ülkenin barışı ve huzurudur. Biz halkın iradesi diyoruz. Halkın iradesine saygı diyoruz. Biz dünkü bu olumsuzluktan sonra Türkiye’nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyoruz. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Terör bir tarafta, ekonomideki sorunlar bir tarafta, bütün bu sorunların kalıcı hale gelmesi yada derinleşmesi bizde büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Biz halkın iradesinin gereği olarak, bir koalisyon müzakeresi sonucunda, iyi niyetle hükümetin kurulması ve sorunların çözülmesinden yanaydık. Bu gerçekleşmedi. Ama halkımız CHP’nin gösterdiği olumlu görüşünü öğrenmiş oldu. Partimiz hangi konuyu başlık olarak seçti ise o konudaki görüşlerini bütün açık yüreklilikleri ile ifade etti. Bunu açıkça belirteyim ki; Türkiye büyük bir ülkedir, güçlü bir ülkedir. Kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülkedir. Biz kendi ülkemize ve halkımıza güveniyoruz. Halkımızın verdiği oyları başımızın üstünde taşıyoruz. bundan sonrasında taktir yüce milletimizindir. Biz CHP olarak koalisyon kurulmasından yana idik ama olmadı. Olası bir erken seçimde partimiz olarak hazırız.

Ayrıca son günlerde bazı yerel gazete ve 1 TV kanalında Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni ile ilgili maddi konulara dayandırılan haberler çıkıyor. Daha önceki basın açıklamalarım dada belirttiğim gibi Adıyaman CHP İl örgütünün ve parti nezdinde şahsımın hiçbir gazeteye TV kanalına, esnafa ve resmi kurumlara borcu yoktur. Partisel manada bütün harcamalarımızı zamanında ve nakit olarak yaptık faturalarımız mevcuttur.

Adayların üçüncü taraflarla olan sözleşmeleri CHP’yi bağlamaz. CHP’nin köklü geçmişi saygın kimliği gereği herhangi bir kişinin şirketin kuruluşun adaylarımız, aday adaylarımız veya üyelerimiz ile doğrudan yada dolaylı bir siyasi çalışma ile ilgili maddi alacağı varsa tarafımıza bildirilmesi halinde yetkili kurullarımızın araştırmalarından sonra bu kişiler hakkında gereği yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Yine bir yerel gazetenin manşetinde Adıyaman CHP il Başkanı yalan mı söylüyor haberi çıkmıştı. Ben ve partime yönelik gazetelerde çıkan yalan yanlış haberlerle ilgili Partim ve şahsım adına yargı yoluna başvurduğumdan bundan sonraki süreç hakkında yüce Türk yargısının alacağı kararı bekleyip

Elbet Yargı kimin yalan kimin doğru söylediğine karar verecektir. Yargının kararına hepimizin saygı duyması gerekmektedir” dedi.