AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından başlatılan ve bu yıl 18. düzenlenecek olan ‘Siyaset Akademisi 1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ programı kayıtları başladı.

Siyaset Akademisi eğitim programlarının, Eğitim niteliği bakımından ve katılımcılara sağladığı faydalar bakımından çok önemsediklerini belirten AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan; “AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından hazırlanan “18. Dönem Siyaset Akademisi  1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe” programı ilimizde başlayacaktır.  Dersler teorik ve uygulamalı olarak belirlenmiştir. Katılımcılarımız; Dış Politika, Ekonomi, Türk Siyasel Hayatı, Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri, Siyasal İletişim, Medya Okur Yazarlığı, İrfan Dersi, Deneyim Paylaşımları derslerinden istifade edeceklerdir. Siyaset Akademisi kayıtları 08-01-2017-19-01-2018 tarihleri arasında il başkanlığımızda yapılacaktır. Eğitim Programı haftada 2 saat 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saat olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılar katıldıkları program sonunda sınava tabi tutulacak ve başarılı katılımcılar AK Parti Genel Merkezimiz tarafından ödüllendirilecektir. “ dedi.

Siyaset Akademisinin ülkemizde bir siyasi parti tarafından 17. Dönemdir kesintisiz olarak uygulanan tek eğitim faaliyeti olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan; “Herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının katılabileceği bir programdır. 2008-2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60.000’i aşkın katılımcı Siyaset Akademisi’nde eğitim görme imkanı bulmuştur.  Eğitim niteliği bakımından ve katılımcılara sağladığı faydalar bakımından çok önemli gördüğümüz Siyaset Akademisi Eğitim Programına tüm halkımızı davet ediyorum. Başkanlığımıza müracaat ederek gerekli bilgileri temin edebilirler” şeklinde konuştu.