CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sindir'e CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi İlhan Kat, CHP Eski Milletvekili Celal Topkan, Belediye Başkanları, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Abuzer Hazar, Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar eşlik etti.

KILINÇ; "16 NİSAN'DA ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ OYLAYACAĞIZ"

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumunda verilecek oyların ülkenin geleceğine yön vereceğini söyleyerek; "Bu seçim, bu oylama hepimiz için çok önemlidir. Geçmişte yaşanan tüm seçimlerden daha önemli bir seçimdir. Çünkü çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. Bizler Cumhuriyet kurulduğundan bu güne kadar hep demokrasinin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin mücadelesini verdik, bugünde vereceğiz, gelecekte de vereceğiz. Değerli partililerim, hepinize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler örgüt olarak ev ev kapı kapı dolaşıyoruz. Bizler bu referandum oylamasına neden hayır dediğimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Unutmayalım ki tüm renklerimizle güzel bir ülkeyiz. Unutmayalım ki tüm renklerimizle güçlü bir ülkeyiz. Unutmayalım ki tüm renklerimizle birlikte Cumhuriyeti kurduk ve yine unutmayalım ki bizler dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi, gelecekte de Cumhuriyetin koruyucusu olacağız" dedi.

YILDIRIM; " HAYIR DEMEZSEK ÇOCUKLARIMIZIN, KADINLARIMIZIN, ÇAĞDAŞLIK VE CUMHURİYETİN DEĞERLERİ YOK OLACAK

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım; "Biliyorsunuz 16 Nisan'da referandum olacak. Bu herhangi bir partiyi seçmek için değil, burada değiştirilmek istenen şey rejim değişikliğidir. Rejime 16 Nisan'da ya devam edeceğiz, yada saray milletvekillerinin onayladığı referandumda anayasa mahkemesinin maddelerini 16 Nisan'da doğru olarak biz belirleyeceğiz, siz belirleyeceksiniz. 16 Nisan'da oylanacak olan saray milletvekillerinin onayladığı anayasanın 18 maddesi önünüze gelecek ve Türkiye'nin varlığıyla yokluğu onaylanacak. Zannediyorum ki Adıyaman da buna hayır diyecek. Çünkü burada hayır demezsek çocuklarımızın, kadınlarımızın, çağdaşlık ve Cumhuriyetin değerleri yok olacak" dedi.

SİNDİR; "ÇOĞULCULUĞU SAVUNMAK İSTİYORSAK, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE HAYIR DEMEMİZ GEREKİYOR

Son olarak konuşan CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sindir; "İl, ilçe belediye başkanlarımız, kadınlarımız, gençlik kollarımız, gençlik kollarımızın bölge sorumlusu kardeşimiz, önceki dönemde milletvekilliği yapmış çok değerli büyüğümüz, üstadımız ve siz değerli dostlar; Cumhuriyet Halk Partililer veya fark etmez yol arkadaşlarımız. Şuanda hepimiz aynı yolda yürüyoruz. Günler, belki de aylar olacak, sabah kalkıyoruz referandum televizyonu açıyoruz sayın Cumhurbaşkanımız bir yerde bir açılış konuşmasında, öğlen başbakan bir başka yerde konuşuyor, akşam yine. Ya Cumhurbaşkanı ya Başbakan bir başka yerde bir açılış veya bir etkinlikte konuşmada. Araya bakanlar serpiştirilmiş bütün günümüz, içimiz dışımız referandum. Evet mi diyecek vatandaş hayır mı? Memleketin hiçbir meselesi kalmamış, memleketin ekonomisi gayet güzel, şimdi bide gidelim rejimi değiştirelimin derdine telaşına düşmüş birileri. İşte mağdur olan emekçi kardeşlerim. BETAŞ'ta çalışan 108 işçi haklarını arıyorlar. Hala bulabilmiş değiller. Biliyorum buradaki tütün emekçisi kardeşlerim, tarım emekçisi kardeşlerim, çiftçilerimiz perişan vaziyette. Sokağa çıkıyorsunuz bir şehrin can damarı, atar damarı olan esnaf bitmek üzere. Yani şehri yaşatan esnaf bitmek üzere.  Ekonomi krizin eşiğinde falan değil, krizin tamda göbeğinde. Borçlar ötelenerek biraz rahatlamaya çalışılıyor" dedi.

Anayasa maddelerinden de bahseden Sindir; "Ülkemizde cumhuriyetimizin ülkemizin rejiminin değiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Bir tek adama bütün yetkileri devretmeyeceğiz. Bu kadarı da fazla dedirten, Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş seçmenleri bile hayrete düşüren bu teklife tabi ki hayır diyeceğiz. Geçmişte hangi partiye oy verirsek verelim, hangi siyasi düşüncede olursak olalım, eğer ki biz siyasi düşüncemizi devam ettirebilmek, koruyabilmek, gelecekte iktidarı taşıyabilmek istiyorsak, hangi siyasi düşünce olursa olsun bütün siyasi düşüncelerin var olabilmesi, gelecekte iktidar olabilmesi, yollarının açık olabilmesinin demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuğu savunmak istiyorsak bu anayasa değişikliği teklifine hepimizin hayır demesi gerekiyor. Bu bir parti meselesi değil, memleket meselesi, hepimizin geleceğinin meselesi. Bir kişi meclis çoğunluğuyla dilediği gibi kanun çıkaracak veya meclisi dilediği gibi parmağında oynatacak. Bu bir kişi tek başına hükümet olacak. Anayasa değişikliğinde artık başbakan yok, kaldırılıyor. Bakanlar kurulu diye bir kavram yok. O tek kişi istediği gibi hareket edecek, dilediğini atayacak, istediği gibi emir verecek, artık bakanlar talimat alan şube müdürleri gibi olacak. Meclisin denetim yetkisini ortadan kaldırıp bakanlarla milletvekilleri arasına duvar ören, yani bütün yargı üst organlarını belirleyebilen bir kişi adına zaten Cumhurbaşkanı Hükümeti deniyor. Cumhurbaşkanı hükümeti değil, Cumhurbaşkanı diktatörü demek daha doğru olur. Tek başına yasama yürütme yargıya da egemen olan bir kişi. Biz hayır denmesini istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Daha güçlü bir ekonomi, barış, kardeşlik ve demokrasinin güçlenmesi için bu anayasa değişikliğine hayır diyoruz" dedi.