31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti Besni İlçe Başkanlığında aday adaylık başvuruları bugün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Belediye Meclisi üyeliği adaylık başvuruları ise 3 Aralık'a kadar devam edecek. 

Başvuru öncesinde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Bugün Belediye Başkanlığı için müracaatların son günü ve son saatleri içerisindeyiz. Bugün Reşit Alkan'ın aday adaylığı müracaatı ile birlikte toplam 5 aday adayımızın müracaatını almış bulunuyoruz. Hangi aday adayı arkadaşımıza nasip ise, hangisi Besni'mize güzel eserler ve hizmetler kazandıracak ise ona nasip olsun diyorum. Bizler teşkilat olarak tüm aday adaylarımızla el ele, kol kola bu seçimi kazanmayı hedefliyoruz. Adayımız kim olursa olsun, bizim hedefimiz kazanmak ve Besni'mize eserler ve hizmetler kazandırmak. Adıyaman'da 18 Kasım Pazar günü Belediye Başkanlıkları için temayül yoklaması yapılacak. Allah mahcup etmesin" dedi. 

Çiğdem'den sonra konuşan Reşit Alkan ise; "Beni yetiştiren topraklara hizmet etmeyi büyük bir şeref sayarak, tarih, doğa ve kadim medeniyetler şehri memleketimize 'halka hizmeti hakka hizmet' gören bir anlayışla, 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' düsturu ile yol almak üzere Ak Parti Besni Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunda bulunduk. Projelerimizle memleketimizi hep birlikte daha güzel bir kent haline getirmek üzere çalışacağız. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip eylesin" dedi.