Besni'de yaptıkları esnaf gezisinden olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Özgün; "Vatandaşlarımızdan isteğimiz, 16 Nisan'da mutlaka oy kullansınlar. Ayrıca sanki 16 Nisan'da Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklermiş gibi bir algı yaratılıyor. Bu doğru değildir. 16 Nisan'da Milliyetçi Hareket Partisi olarak evet vereceğiz.  Biz değişen 18 maddeye evet diyoruz. 16 Nisan'da evet çıkarsa, çıkan evete dayalı kanunlar 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde Cumhurbaşkanı seçilen maddelerdir. 2019'da Milliyetçi Hareket Partisi de kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracaktır. Biz kendi adayımıza oy vereceğiz. 2019 yılındaki Cumhurbaşkanı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sandıktan çıkarsa Milliyetçi Hareket Partisi olarak boynumuz kıldan incedir. Milletin vereceği karara, sandıktan çıkan sonuca saygılıyız" dedi.

Vatandaşların 16 Nisan'da evet oyu vermelerini isteyen MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün; "Esnaf ve vatandaşlarımıza yaptığımız ziyaretlerimizde edindiğimiz sonuç, hepsinin de evete meyilli olduğudur. Adıyaman ve ilçelerle beraber 16 Nisan'da %70 oy çıkacağını ümit ediyoruz. Hatta Adıyaman merkezde de Türkiye'deki iller nüfusuna göre birincilik bekliyoruz.

Hayır diyen MHP’li kardeşlerimizde var. Bizim için evet diyen kadar, hayır diyende değerlidir. Onlarda bizim kardeşimizdir. 16 Nisan'dan sonra o kardeşlerimizle sırt sırta, omuz omuza bu davaya hizmet edeceğiz. Bir bölünme söz konusu değildir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin en köklü partisidir. Bölünmez, bölünemez, bölemezler. Buna hiç kimsenin gücü yetmez, öyle bir durumda görmüyoruz. 16 Nisan'da Besni'den %70 oy bekliyoruz" dedi.