Hasan Özdemir Çakırhöyuk'ten Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayarak başvurusunu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı aday adaylığı için başvurular 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye Meclisi üyeliği adaylık başvuruları ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇİĞDEM; "SİYASET UZUN SÜRELİ BİR MARATONDUR"

Başvuru öncesinde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Siyaset sürekli seçim getiriyor. 5 yıl uzun bir süreymiş gibi görünüyor ama göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Önemli olan yarışın içerisinde kalabilmek, kirlenmeden ve yıpranmadan devam edebilmektir. Siyaset uzun süreli bir maratondur. Ben şahsım adına 10 yıldır bu işin içerisindeyim ve yaklaşık 8 yıldır da AK Parti Besni İlçe Başkanı olarak görev yapıyorum. Ama geriye dönüp baktığımda çok hikayeler ve çok arkadaşlar biriktirmişiz. Ben öncelikle sizlerle tanıştığım için, sizlerle bu yolda beraber yürüdüğüm için gururluyum. Allah hepinizden razı olsun. Bize her seçim destek oldunuz, gönlünüzü bize açtınız, seçim zamanında da diğer zamanlarda da geldiğimizde bizi kucakladınız. Hepinize bu konuda teşekkür ediyorum.

ADAYLARIMIZ DÜRÜST, VİCDANLI, ÇALIŞKAN VE ADALETLİ OLMALIDIR

Bugün arkadaşlarımız sizlerin huzurunda aday adaylığı başvurularını yapacaklar. Bizler de onaylayıp Genel Merkezimize ileteceğiz. Bizler bir aileyiz ve hep birlikte bu onurlu mücadelede el ele verip en iyisini ortaya çıkarmak için bütün gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz. Bütün adaylarımız bizim için kıymetlidir. Aday adaylığı başvurusu yapan her adayı adaletli ve dürüst bir şekilde kendi adıma değerlendirip, genel merkeze gereken bilgileri aktaracağım. Adaylık başvurusu kabul edilmeyenler ise asla partiye küsmemeli ve darılmamalıdır, bir kırgınlık olmamalıdır. Eğer bunlar olursa hem onurlu davasına, hem de partiye ihanet etmiş olur. Ben kendi adıma kazanma ihtimali en yüksek olan kişiler ile çalışmaktan yanayım. Çünkü bize gereken güç, birlik ve beraberliktir. Bizler elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız, değerlendirmelerimizi adaletli bir şekilde yapacağız ve halkımızı da arkamıza alıp girmiş olduğumuz her mücadeleden galip ayrılmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Adaylarımızın belli bir kriteri olmalıdır. Adaylarımız dürüst, vicdanlı, çalışkan ve adaletli olmalıdır. Eğer bu kriterlere uygun değilse geçersiz notu ilk önce benden alır. Sonuç ne olursa olsun çalışmalardan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ÖZDEMİR; "İNŞALLAH HİZMETLERİMİZE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"

Çiğdem'den sonra konuşan Çakırhöyük Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Özdemir; "Siyaset ince ve uzun bir yoldur. 1989’da çıktığım bu yolda 30 yıldan bu yana siyaset ile uğraşıyorum. 10 yılım da hizmetkarlıkla geçti. Çakırhöyük beldeme güzel yenilikler getirdiğime ve güzel hizmetler yaptığıma inanıyorum. Çakırhöyük'te 32 yılda yapılan hizmetlerin 4 katını biz 10 yılda yaptık. 30 Mart 2014'te seçimi kaybetmiştim. Daha sonra siyaseti burada noktalayarak bir daha siyaset yapmayacağımı düşündüm. Çakırhöyük'teki dostlarımız bizim aday olmamızı isteyerek kalan hizmetleri tamamlamamızı söyledi. Bizlerde bu talepleri yerine getirmek için hayat yoldaşım ve çocuklarım ile birlikte aday olma kararını aldık. İnşallah 144 gün sonra hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

GEÇEN 5 YILDA ÇAKIHÖYÜK’E HİÇ HİZMET YAPILMADI

Mevcut Belediye Başkanının Çakırhöyük'te hiç bir hizmet yapmadığını da söyleyen Hasan Özdemir; "Malumunuz 5 yıl önce seçilen belediye başkanımız beldemizde taş üstüne taş koymadı. Yaptığı hiçbir hizmet yok. Türkiye genelinde belediyelerin tamamı borçludur, ama belde belediyelerimizin yükü daha da ağırdır. Belde belediyelerimize gelen ödenek çok azdır. Tabi bizde o zaman piyasaya borçlanmıştık. Levzin Mahallesinin içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu, Çakırhöyük merkezinin içme suyundan dolayı biz de borçlanmıştık. Biz o dönem belediye başkanı seçildiğimizde bizden öncede borçlar vardı. Biz onları kapattık. ama bizim bıraktığımız borçlar bugün olmuş hala ödenmemiş. Niye ödememiş, çünkü insanların kendisine vermiş olduğu değerin kıymetini bilmemiş. Belediye Başkanı belediyeyi kendisinin çiftliği gibi yönettiği için ciddi manada sıkıntılar oluştu. Besni'de, Adıyaman'da ve Gaziantep’teki esnaflar belediyemize hiçbir şekilde bir musluk dahi vermedi. Çünkü itibarsızlaştırdı. Allah’ın izni ve sizin desteğiniz ile kısmet olursa biz o itibarı tekrar alarak Çakırhöyük’e geri vereceğiz. Allah bizi mahcup etmesin" dedi.