2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Besni Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Av. Kürşat Aykanat, CHP Besni İlçe Başkanlığına adaylık başvurusunu yaparak evraklarını İlçe Başkanı Hakan Kılınç'a teslim etti.

Partililerin katıldığı başvuru töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 30 Mart yerel seçimlerine tek vücut olarak çıkacaklarını ve Besni'yi kazanacaklarını ifade ederek; "30 Mart 2019'da yerel seçimler var.

Şuanda da Besni'mizde partimizin birbirinden değerli isimleri aday adaylık için partimize başvuruyorlar. Aday adayımız kaç tane olursa olsun, partililerimizin hiç şüphesi olmasın, biz 30 Mart yerel seçimlerine tek vücut olarak çıkacağız ve inşallah Besni'de ilçemizi kazanacağız.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel kadrolarıyla, belediye başkan aday adaylarımız, il genel meclis üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimizle hizmet görmeyen Besni'yi bu mahsus kaderini değiştireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Besni'ye bir çivi çakılmışsa hep Cumhuriyet Halk Partisi Belediye anlayışı ile olmuştur. Biz 30 Mart'ta belediyeyi alarak o hizmeti halkımıza tekrar sunacağız" dedi.

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Besni Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kürşat Aykanat; "Önümüzde bir yerel seçim var. Hem de çok önemli bir seçim var. Yirmi yılı aşkın bir süredir içinde siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerelde iktidara taşımak için aday olmaya karar verdim. Ben 1971 yılında Besni'de doğdum, okudum ve büyüdüm. Üniversite ile askerlik dönemlerim dışında  hep Besni'de yaşadım. Bu ilçeyi ve insanını seviyorum. Besni halkının nasıl bir belediye başkanı istediğini de biliyorum. Sizlerin desteğiyle Besni’yi bu basiretsiz belediye yönetimden kurtaracağımız inancını taşıyorum.

Mart 2019'da Besni halkı geleceğini oylayacak. Besni halkının doğru kararı vereceğine inancım tamdır.

Bizimde Besni halkına sözümüz olsun. Besni halkı mevcut yönetimin hatalarından bıktı. Hırsızlık ve yolsuzluk söylentilerinden  bıktı. Trafik karmaşasından, Atatürk caddesinin rezilliğinden bıktı. İlla da mevcut başkanın projelerinden bıktı. Halk artık projeci başkan istemiyor. Halk gözüyle göreceği, eliyle dokunacağı ve faydasını hissedeceği  eserler istiyor. Biz kadrolarımızla Besni halkına söz veriyoruz.

Yapamayacağımız hiçbir projeyle övünmeyeceğiz avunmayacağız. Gizli kapılar arkasında ahbap çavuş ilişkileriyle  değil halkımızla sivil toplum örgütleriyle birlikte karar alacağız. Rant odaklı belediyecilik anlayışının yerine insan odaklı bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Kimseyi kayırmayacağız kimseye rant sağlamayacağız. Kendi ihtiyaçlarını her şeyin önüne koymak yerine , halkın ihtiyaçlarını kendimizin önüme koyacağız. Sadece Müfettişlerin değil , halkın istediği an denetleyebileceği  şeffaf bir belediye  yaratacağız. Kazandığımız ilk ayın sonunda  muhasebe kayıtlarımızı belediyenin sitesinden yayınlayacağız. Sadece yol kaldırım yapma gayretinde değil  fakirin fukaranın, hastanın öğrencinin  engellinin her türlü sorununu çözme çabasında olacağız.

Benden önce partimize aday adaylığı yapan Cumali abime, Memet hocama ve Nesip kardeşime de başarılar diliyorum. Eminim ki aday adaylığı sürecini saygı ve sevgi çerçevesinde kardeşçe geçireceğiz.

Bu önemli günümde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.