24 Haziran erken seçimleri öncesi Besni'de AK Parti'den kimin aday adayı olacağı merak konusu olmuştu.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, partisinden 27'inci dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 23 ve 24'üncü dönem AK Parti Adıyaman milletvekili olarak görev yapan, daha sonra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Mehmet Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti'nin Adıyaman İl Başkanlığına atandı.

Besni'de Öğretmen Ziya Yıldız, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan ve Beytaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Alkan'da AK Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Yaklaşık 3 yıldır Besni'de başarılı bir şekilde CHP ilçe Başkanlığını yürüten Hakan Kılınç ise, görevinden istifa ederek partisinden milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise İstanbul'da ikamet eden iş adamı Besnili Cevat Kaplan ve ATA-İŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sait Atalay'ın milletvekili aday adayı olması bekleniyor.  

İYİ Parti'de ise Besni'den Fevzi Öztürk, Yaşar Er ve Hira Ofis Mobilyaları sahibi Emrah Ertaş'ın milletvekili aday adayı olması bekleniyor.