AK Parti ile birlikte ‘cumhur ittifakı’ kurarak 24 Haziran seçimlerine hazırlanan MHP, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı seçimiyle beraber yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listesini açıkladı. Adıyaman listesinin nasıl şekilleneceğini merak bekleyen seçmenler aday listesinde 1. Sıradan Selim Çakır’ın olmasını olumlu karşıladı.

Uzun zamandır Adıyaman’dan milletvekili çıkaramayan MHP’nin en son 1999 genel seçimlerinde 1 milletvekili çıkarmış, daha sonra yapılan 5 genel seçimlerde milletvekili çıkaramamıştı. Son zamanlarda Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla devletin yanında dik duruş sergilemesinin yanı sıra aday belirleme sürecinde aday profilleri üzerinde hassasiyetle duran MHP’nin yapılan kamuoyu araştırmalarında oy oranını yükselttiği gözlenirken özellikle Adıyaman’dan Selim Çakır’ı 1. Sıradan milletvekili adayı yapması tüm dengeleri değiştireceği bekleniyor. Zira uzun zamandır ülkücü camia içerisinde görev yapan ve gençler tarafından sevilen, sayılan bir isim olan Selim Çakır’ın tüm kesimlerden oy potansiyeline sahip bir siyasetçi olduğu ifade ediliyor. Daha önce Adıyaman’da MHP ve Ülkü ocakları teşkilatında görev yapan daha sonra Kocaeli ülkü ocakları başkanlığı ve yine Kocaeli MHP İl Başkanlığı görevini yürüten son olarak ta , MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi olan Selim Çakır’ın bilgi ve birikimi ile Adıyaman’ı parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğini belirten seçmenler 24 Haziran’da MHP’nin en az bir milletvekili çıkaracağına kesin gözü ile bakıyor.

Selim Çakır’ın kendi memleketinde siyasete devam etmesinin önemli olduğu vurgulanırken MHP’nin 24 Haziran seçimleri için iyi bir hava yakaladığı belirtiliyor. Selim Çakır’ın birinci sıradan aday olması Adıyaman seçmeninde heyecana neden olurken MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde tarihinin en büyük oy potansiyeline sahip olacağını belirten vatandaşlar “ MHP’nin son dönemlerde ortaya koyduğu politika seçmenlerin taktirini kazandı. Özellikle Türkiye içinde ve dışında ülkemize yönelik tehditler karşısında MHP’nin dik duruşu, yine 15 Temmuz darbe kalkışmasında tüm ülkücü camianın devletin bekasına kast edenlere karşı amansız mücadele etmesi ve 24 Haziran seçimlerinde cumhur ittifakının oluşmasına en büyük katkıyı sağlaması önemli bir gelişme olarak tarihe not düşmüş oldu. Bunların yanı sıra milletvekili aday belirleme sürecinde aday profillerinde halkın sevdiği isimlere yer vermesi bizleri mutlu etti. En önemlisi Selim Çakır’ın Adıyaman’dan birinci sıradan aday gösterilmesi 24 Haziran seçimlerinde MHP’nin en az bir milletvekili çıkaracağını düşünüyoruz. Çünkü Selim Çakır’ı sadece MHP ve Ülkücü çevreleri değil tüm kesimlerin sevdiği bir isim. Uzun yıllar siyaset içerisinde yoğrulmuş ve hemen hemen tüm kademelerde görev yapmış , bilgi, birikim ve tecrübesiyle Adıyaman için bir şans olduğunu düşündüğümüz Selim Çakır’ın milletvekili olması halinde Adıyaman artık farklı ve yeni bir siyasi süreci yaşayacak. Türkiye ölçeğinde Adıyaman çok gerilerle kalmış bir şehir. İlimizin tüm ilçe belde ve köyleriyle daha nitelikli projelerle gelişmesi için Selim Çakır gibi siyasetçilerimize ve bu siyasetçilerimizin mecliste bizleri temsil etmesi gerekiyor. İnşallah 24 Haziran sonrası Selim Çakır’ı milletvekili olarak parlamentoda göreceğiz” ifadelerini kullandılar.

adıyaman cihan haber