İlk olarak parti binası önünde halka hitap eden Gülten; öz geçmişinden bahsederek, yapılacak olan projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti. Mutlu ve güzel günlerin Besni’yi beklediğini de söyleyen Gülten, halkın desteğini istedi ve diğer aday adayı olanlara da başarılar diledi.

Gülten, daha sonra parti binasına geçerek Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Çiğdem’e aday adaylığı için gereken evraklarını teslim etti. Başvuru sonrası bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere partimiz 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arası Besni Belediye Başkan aday adaylıkları için başvuruları kabul etmektedir. Daha önce emniyet teşkilatında devletimize ve milletimize hizmet eden Sayın Mehmet Gülten, devamı olarak Besni Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığı yaptı. Kendilerini tebrik ederek başarılarını diliyorum. Hayırlı olsun. Tabi bu demokratik ve tatlı bir yarış. Tüm aday adaylarımız belli olana kadar tatlı bir yarış içerisinde olacaklar. Temennimiz odur ki, adayımız belirlendikten sonra da seçim sonuçları açıklandığı güne kadar bu muhabbetin, bu güçlü duruşun ve heyecanın devam etmesini diliyoruz. Seçimler sonuçlandıktan sonra da önümüzde belki bir referandum, ondan sonra da bir genel seçim olacak. Onun için bu seçimlerde elimizden geldiğince birbirimize daha sıkı sarılıp, daha güçlü bir şekilde Ak Parti’yi oy oranı olarak da hizmet olarak da daha ileriye götürebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Konuşmasından dolayı AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem’e teşekkür eden Mehmet Gülten ise; “Tabi ki bu bir hizmet yarışı. Burada önemli olan Ak Parti olarak Belediyeyi almak, memleketimize hizmetin gelmesini sağlamak. Önemli olan iktidarın gücü ile belediyenin gücünü birleştirip hep birlikte memleketimize sahip çıkarak hizmet etme yarışı içerisindeyiz. İnşallah memleketimiz için hayırlısı neyse o olur. Biz Allah’tan hayırlı olanı istedik.

Besni’de ilk olarak çözüme ulaştırmak istediğiniz sorun nedir?

Öncelikle Besni’yi her zaman yakından takip ediyorum. Öncelikle işsizlik ve yaz aylarında su sorunu yaşanıyor. Öncelikle bu sorunları çözeceğiz. Akabinde onlarca projemiz bekliyor. Hepsini ilk iki yılda 24 ayda gerçekleştireceğiz. Yani projelerimizi salmayacağız, sumen altı yapmayacağız. Canla başla projelerimizi gerçekleştireceğiz. Tabi dışarıda yaşayan iş adamlarımız ve hemşerilerimiz var. Onların da desteği ile gelen talepleri belediyemiz imkanları dahilinde sunacağız. İnşallah bütün sorunları çözmüş olacağız” dedi.