Belediye Başkanı aday adaylığı için başvurular bugün sona erecek. Belediye Meclisi üyeliği adaylık başvuruları ise 3 Aralık'a kadar devam edecek.

İlçe Teşkilatında kabul edilen başvurularda Besni Belediye Başkanlığı için Mehmet Emre Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Başvuru öncesinde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Böyle güzel coşkulu bir kalabalığın burada olması bizleri gururlandırıyor ve partimize olan teveccühün fazla olduğunu gösteriyor. Bizler her seçimde bunu yaşıyoruz. Bizleri hiç yalnız bırakmadınız hep yanımızda oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Mehmet Emre ve diğer aday adayı arkadaşlarımın tamamına başarılar diliyorum. Bizler teşkilat olarak adayımız kim olursa olsun canla başla çalışacağız. Bizim aday adayı arkadaşlarımızdan bir isteğimiz var. Adayımız kim olursa olsun, hep beraber, yine el ele seçimi kazanmak ve memlekete hizmet etmek için gayret gösterelim" dedi.

Çiğdem'den sonra konuşan Mehmet Emre ise, 2002 yılından bu yana aktif olarak siyasetin içinde olduğun söyleyerek; "Yüklendiğimiz sorumluluk, ateşten gömlek giymekten farksızdır. Biz bunun farkındayız. Besni’nin ihtişamlı günlerine kavuşması için atılması gereken ilk adım, aşkla, şevkle ve liyakatle şehrimize hizmetkâr olacak bir kadroya yetki vermekten geçmektedir. Bu kadro üç kişiyi, beş kişiyi değil, bir grubu ya da bir tarafı değil, bütün Besnilileri kapsamaktadır. Besni’yi kadınıyla, genciyle, esnafıyla ve memuruyla hep birlikte yöneteceğiz.

Ayrıştıran değil, birleştiren bir Belediye Başkanı olacağım. Besni’nin ve Besnilinin gücünü, enerjisini kısır çekişmelere kurban vermeden hizmete dönüştüreceğiz. Hizmeti eşit ve adaletli dağıtacağız.

Besnilinin ve Besni’de yaşayan, burada doğmamış olsa da burada doyan herkesin iradesini, hakkını ve hukukunu halkımızdan aldığımız destekle hizmete dönüştürme azmindeyiz. Belediyeler halk için vardır. Halkı yok sayan halka rağmen bir yönetim anlayışını reddediyoruz.

Besni’yi yeniden birlik ve güçlü olduğu günlerine kavuşturmak için, gelin, bir olalım, iri olalım, diri olalım ve hep birlikte Azimşehri kurtaralım. Esnafıyla, çarşısıyla, mahalleleriyle, huzurlu ve refah içinde bir şehri yeniden inşa edelim diyoruz.

Besni demek medeniyet, kültür ve emek demektir. Geçmişinin tarihinin aydınlığını geleceğe taşımak için, Besni güçlü bir duruşa ihtiyaç duymaktadır. Besni’miz gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Gerilemenin kıskacında bir şehri yeniden ayağa kaldıracak 'Kırk bir projeyle Besni değişecek’ diyoruz.  Besni uygulamaya koyacağımız bu kırk bir projeyle değişimin, gelişmenin ve büyümenin bölgemizdeki merkezi haline gelecektir. Projelerimizi ileriki günlerde basın yoluyla halkımızla paylaşacağız.

Besni’de hayırla anılmamıza vesile olacak eserler bırakmak istiyoruz. Katlımızdan ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu yolda Allah mahcup etmesin" dedi.