Gazetemizi ziyaret ederek güncellenmiş üye listelerinin 28 Temmuz’da askıya çıkarıldığını açıklayan CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, askı sürecinin 3 Ağustos saat 18.00’de sona ereceğini söyledi.

Askı sürecinin ardından kongre ve ön seçim delegelerinin seçileceğini ifade eden Başkan Keleş; “İlçe kongreleri öncesi son aşama olan delege seçimleri CHP Genel Merkezimizin açıkladığı takvim doğrultusunda 15 Ağustos 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından başlayacak ilçe kongreleri 28 Eylül 25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlçe teşkilatımızın ise hangi gün seçime gideceği gerçekleştirilecek yönetim kurulunda belirlenecek. Kasım ayında gerçekleştirilecek il kongrelerinin ardından 35. Olağan Kurultaya gidilecek” dedi.

Partililere de çağrı yapan Başkan Keleş; “Partililerden isteğimiz partiye sahip çıkmaları ve destek vermeleridir. Tüm partililerimizin seçimlere katılmasını bekliyoruz. Bu seçimimiz CHP’ye yakışan demokratik bir seçim olacak.

Ben ve ekibim hiçbir zaman görevden kaçmadık ve kaçmayız. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde milletvekilliği aday belirleme seçimi yaşadık. Tüm üyelerimizi her zaman samimiyetle karşıladık. Milletvekilliği aday adaylarımıza da eşit mesafede olduk. Kongre sürecimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Halkın tek parti hükümetine dur dediğini de sözlerine ekleyen Başkan Hüseyin Keleş; “%60’lık oya sahip olan HDP, MHP ve CHP bir an önce iktidarı kurmalı. Gönlümüz hükümetin bir an önce kurulmasından yanadır. Çünkü ülkenin barış ve huzura ihtiyacı var.

Ülkemizde son günlerde yaşanan şiddet olaylarını da kınıyoruz. Yapanların ve sorumluların bulunmasını istiyoruz. CHP’nin teklifiyle olağanüstü toplanan TBMM, Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla “Terör olaylarının araştırılması”yla ilgili öneriyi geçirmedi. Bu durumu anlamış değilim” dedi.