İbrahim Halil Fırat mesajında; Şanlı tarihimizde büyük bir mücadelenin kutlama nişanesi olan, hürriyet ve bağımsızlığımızın ölmez abidesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını hem anıyor, hem de kutluyorum.

Yeniden dirilişimizi simgeleyen bu anlamlı günde milletimiz, egemenliğine göz dikenlere karşı, milli birlik ve beraberlik içinde karşı durmayı bilmiştir. Azim ve cesaretle kazanılan bu zafer, milletimizin milli mücadelesini taçlandırmıştır.

Ölürken bile, ölüm korkusu yaşamadan, kadın, erkek, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden, vatan sevgisi etrafında bir araya gelen, 4 yıl boyunca gece, gündüz durmadan, cephanesiz, aç, susuz, taşla, değnekle, kürekle savaşarak, düşmanları ülkemizden temizleyen milletimiz, destan yazmış, bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yakmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramını, ülkemizi karıştırmak ve bölmek isteyen fitnelere karşı, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Milletimizin gücünün ortaya koyulduğu bu günün yıldönümünde, büyük onur duyduğumuz bu zaferi bizlere kazandıran, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.