İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırının HDP tarafından kabul edilemez olduğunu söyleyen HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım; "Bizde bu açıklamanın arkasındayız. Bende şahsi olarak bunu savunuyorum, ancak şu hususu da unutmamak lazım ki, İsrail ve Amerika bu kararı durup dururken alma cesareti göstermediler. Bana göre bunun alt yapısı yıllardır yapılıyordu. Ortadoğu ve İslam ülkeleri kendi iç meseleleri ile boğuşturuldu. Örneğin Türkiye’de yıllardır çözülemeyen Kürt sorunu vardır. Irak ve İran’da da yine Kürt sorunu devam ediyor. İslam aleminde Kürt sorununun çözülmemesi için bu dış ülkeler Türkiye üzerinde maalesef etkili oldu. Türkiye’deki yönetimde bunun oyununa geldi. Benim kanaatime göre hem Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan, hem Arap ülkelerindeki liderler bir süre bunu dillendirecekler ama ciddi bir sonuç alabilecek bir adım atılmayacaktır" dedi.

24 Haziran seçimlerinde kararı halkın vereceğini belirten Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım; "Karar iki yönlü olacak, ya mevcut sistemin devamından yana olacak ya da bunun tersi olacak. Bu iki seçenekten hangisi olursa olsun halkın kararına saygı duymak lazım. Ama saygı duyulmayacak husus sandığa halkın iradesini somut olarak yansımasını önleyebilecek bir takım baskılar, bunlar kabul edilemez. Halk kendi özgür iradesiyle 'HDP ben sana barajı aştırmıyorum' diyorsa, böyle bir yönde de bir hile dolap yoksa halkımıza kızmaktansa kendimize kızacağız. Eğer halk Erdoğan’a ben senin başkan olmanı görmek istemiyorum, seni iktidarda ve mecliste görmek istemiyorum diyorsa, bu özgür irade sandığa yansıyorsa ve bu şekilde bir netice ortaya çıkıyorsa onlarında buna saygı göstermesi lazım. CHP, MHP ve öbürlerinin de saygı göstermesi lazım. Yeter ki baskı hile olmasın.

Bizim matematiksel olarak yapılan anket üzerindeki hesaplar ve istatistiklerle birlikte bizim baraj sorunumuzun olmadığı ortadadır. Ama şahım olarak 15-16 değil ama 11’in altında da değiliz. Ama birileri biz HDP’yi meclise görmek istemiyoruz derlerse ve bir şekilde HDP’yi baraj altında bırakmaya karar vermişlerse onun vebali de büyüktür. Tabi ittifaklar bizi dışladı ve halkta bunu görüyor" dedi.