Büro açılışında bir konuşma yapan HDP Besni İlçe Başkanı Ali Cirit; "24 Haziran seçimleri Türkler, Kürtler, Ermeniler, Süryaniler, kadınlar, emekçiler ve tüm ezilenler için dönüm noktasıdır. Bu ülkede 16 yıllık AKP iktidarından bıkmış olanlar, AKP iktidarını bitirmek isteyenler 24 Haziran sabahı gidip oylarını kullanacaklar. Bu ülke AKP iktidarından hiçbir hayır görmemiştir. Bizler bu ülkede barış meselesi başta olmak üzere adalet, insan hakları, Kürt sorunu ve toplumun bütün sorununun çözümü için yola çıktık. Bugüne kadar bizlerin oylarını çantada keklik sanmasınlar. Başta Kürtler, Türkler ve ezilenler HDP çatısı altında birleştiler. HDP'nin kararlılığı ve özgürlüğe olan inancı ülkemize demokrasiyi getirecektir" dedi.

Cirit'ten sonra konuşan Adıyaman Milletvekili Adayı Birsen Tunç; "Bizler biliyoruz ki, HDP bugüne kadar hep ilkeli duruşuyla ve mücadelesiyle var oldu, bundan sonrada var olacak. HDP tüm kimliklerin, tüm inançların, emekçilerin, işçilerin, esnafların, halkların ve kardeşliğin sesidir. Kadınların olduğu bir dünyada asla savaş olmayacaktır" dedi.

Diğer Adıyaman Milletvekili Adayı Mahmut Özdemir ise; "Nasıl oyları çalarız, nasıl bu oyları kendimize göre devşiririz noktasında kendilerine bir anayasa, bir hukuk öğrettiler ve bununla da seçimi kazanacaklarını düşündüler. Ama 7 Haziran'da 6 milyon oy veren halkı düşünemediler. 1 Kasım'da 6 milyon oy alan bu partiyi düşünemediler. 1.5 yıl cezaevinde esir tutukları genel başkanımızın ceza evinde onlardan daha iyi propaganda yapacağını düşünemediler. Ben burada bu zulümlerinden dolayı onları kınıyorum" dedi.

Son olarak konuşan diğer Adıyaman Milletvekili Adayı  Hasan Basri Yorulmaz; "16 yıldır iktidarda olan AKP Hükümeti  2002’de iktidara geldiğinde mağduriyetler üzerinden iktidarını perçinledi. Her seçimde mağduriyetler üzerinden oynayarak iktidarını sürdürdü. Bütün kamu emekçilerini, toplumun bütün kesimlerini mağdur etmeye başladı. 7 Haziran'da yarım bıraktığımızı 24 Haziran'da tamamlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Besni seçim bürosunun açılışı yapıldı.