16 Nisan referandum oylamasıyla birlikte başlayan yeni süreçte tek adamlığa giden rejimi değiştirme mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Kılınç, 'hayır'larının ortak emeğin ürünü olduğunun bilincinde olduklarını belirtti.

'Hayır'ları çoğaltarak güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi işler hale getireceklerini ifade eden Kılınç; "Genel Başkanımızın yeni döneme ilişkin  %50+1’i arttırma hedefini koymasıyla birlikte, il ve ilçe örgütlerimizin çalışmaları devam ederken, hayır bloğunu dağıtmaya yönelik sanal gündem yaratılarak, CHP'yi tartışmaların merkezine koyulmasına müsaade etmeyeceğiz. AKP'nin kongreler partisine dönüştüğü bir dönemde, CHP’yi kongreler partisi olarak göstermeye çalışanların ve havuz medyasının yapmış olduğu yanlı kirli propaganda tuzağına düşmeden yolumuza devam edeceğiz.

CHP kuruluşundan beri yaşanılan iç tartışmalardan her zaman daha da güçlenerek çıkmıştır. Kamuoyu önünde yapılan kısır tartışmalar partimizi büyütmez, aksine kan kaybetmemize sebep olur. Oylarımızı çalanların köşeye sıkıştığı bir anda onlara can simidi olmaktan başka bir sonuç doğurmaz.

Ülkemizin en önemli demokrasi mücadelelerinden biri olan son referandumda da bütün demokrasi güçlerinin öncüsü olduğunu ispatlamıştır. Bunun da en önemli yöneteni ve rehberi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sağcısıyla, solcusuyla toplumun her kesimi ile demokrasi için, birlik beraberlik için bir araya gelerek diyalog kurmayı başarabilmiştir. Bu nedenle CHP'nin ve Türkiye'nin Kemal  Kılıcdaroğlu'na ihtiyacı vardır. Bu nedenle CHP karışırsa dolayısıyla şaibeli referandum sonucu da tartışılmamış olacak ve gündemden düşürülmüş olacaktır. Ama tam tersine Genel Başkanımızın tutarlı, samimi ve kararlı dirayeti ile bu operasyon ve senaryo geri püskürtülmüştür. Unutulmasın ki CHP bugün dünden daha güçlenerek çıkmıştır.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde yol alan emekçi örgütleri olarak umudu yol edindik. Bu kavgamız bitmedi. Yeryüzü barışın, kardeşliğin ve sevginin yüzü oluncaya kadar da bitmeyecek. Yürüdüğün bu onurlu yolda seninleyiz Sayın Kılıçdaroğlu" dedi.