Kongreye, TBMM Başkanvekili Ahmet AydınAK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Talha Yıldırım, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukaraİbrahim Halil FıratSalih Fırat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Kahta AK Parti ilçe Başkan Bedir Yeni, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları il Başkanı Oğuz Mutlu, ilçe başkanları ve çok sayıda partililer katıldı.

Ülkenin büyümesi ve gelişmesi ile beraber oynan senaryolara dikkat çeken TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu dava çok önemli bir davadır. Bu ülkenin imam hatiplilerin ve başörtülülerinin bir yere gelmelerini içlerine sindiremiyorlardı. Bu ülkenin şimdiki cumhurbaşkanımızı içlerine sindiremiyorlardı. İmanlı kardeşlerimizin belli yerlere gelmelerini istemiyorlardı. Kürt dediler, Türk dediler, Alevi dediler, Sünni dediler, zenginlik olması gerekirken aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Sen Kürt’sün bu dili konuşamazsın dediler. Ama bizi birbirine düşüremediler. Birileri biz büyüdüğümüz müddetçe, biz güçlendiğimiz müddetçe biz bu ecdadımıza uygun bir şekilde adaletle hükmettiğimiz müddetçe senaryolarını yazmaya devam ediyorlar. Bunun bilincinde olacağız sevgili gençler. Milleti tanımayanlar, bu milletin dertleriyle dertlenmeyenler, bu milleti inançlarından koparmak isteyenlerle yıllarca mücadeleler verildi. Milleti yok saydılar, ötekileştirdiler, ayrıştırdılar, inanan ve inanmayan dediler. Bu vesileyle büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdiğimiz AK Parti gençlik kolları 5. olağan kongremizin ilçemize, partimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yeniden göreve seçilen Halil Dinçerkardeşimize görevinde başarılar dilerim” dedi.

AK Partinin bir dava partisi olduğunu dile getiren Başkan Halil Dinçer, AK Parti Gençlik Kolları ilçe teşkilatı olarak bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalıştık. Tekrardan başkanlık görevine layık görüldük. Bu güvene layık olmak adına elimizden geleni yapacağız. Bana bu görevi tekrardan layık gören Partimize, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanımıza, ilimiz milletvekillerine, il başkanımıza, merkez ilçe başkanımıza, ilçe teşkilatımıza, gençlik kolları il başkanımıza ve her zaman yanımızda olan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra divan kuruluna tek liste ile müracaat eden İbrahim Halil Dinçer, AK Parti Kahta Gençlik Kolları başkanlığına seçildi.

02haberler.com