İlçe Parti binasına giderek başvurusunu yapan Halil Fatih Baba, Besni’nin en iyi hizmete layık olduğunu belirterek; “Bu bir hizmet yarışı ve demokratik bir yarış olacağı inancındayım. Aday adayı olacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Sonuçta kazanan Besnimiz olacak. Bu yarışta benim seçilip seçilmemem,  partime ve aday adayı arkadaşlara olan bakış açımı değiştirmez.  Arkadaşlarımızdan kim aday olursa her zaman destekleyeceğiz, birlik ve beraberlik içinde Besni için çalışacağız” dedi.

Ak Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ise; “Bugün Besni Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurulardan ilkini Halil Fatih Baba’dan almış bulunuyoruz. Müracaatlarımız 1 Kasım’a kadar devam ediyor. Aday adaylığını düşünen arkadaşlarımızın başvurularını bu süre içerisinde bekliyoruz. Sayın Fatih Bey’e de başvurusundan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Halil Fatih Baba Kimdir? ( Kendi ağzından)

1970 Yılında Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğdum. Eğitim hayatımın İlk, Orta ve Lise dönemlerini Besni'de tamamladım. İş hayatına atılmam 1987 yılında Güneygaz Bayiliğini alarak başladım. Askerlik görevimi 1992 tarihinde tamamladıktan sonra iş hayatımı tekstil sektöründe Güney İplik olarak sürdürmeye devam ettim. 2004 yılında ise Aslı Mensucat Gıda Temizlik Akaryakıt İnşaat Nakliyat ve San. Tic. Ltd. Şti. kurarak akrilik elyaf üretimine başladım. Bu firma 2004'den bu yana akrilik elyaf ve tekstil ürünleri konusunda da kendi sektöründe firmalar arasında yerini almıştır. Bunun devamında 2011 yılında kurmuş olduğum Adahan Tarım Hayvancılık Tekstil Gıda San. Tic. Ltd. Şti.'de Dış Ticaret yapan bir şirkete de sahibim. Aynı zamanda bu firmaların şirket müdürlüğü görevini de yürütmekteyim.

Sivil Toplum Kuruluşlarında faaliyetlerim ise; 2010-2012 yılları arasında Adil-Ev Vakfı Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliği 2011-2013 yılları arasında Adıyaman Müsiad Kurucular Kurulu ve Yönetim kurulu üyeliği 2010-2013 yılları arasında Adıyaman Sanayi ve Ticaret odası meclis üyeliği 2011-2013 yılları arasında Besni Organize San. Bölgesi Müteşebbis heyeti üyeliği 2009-2013 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Besni Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundum. Halen imalat ihracat ve ithalat yaparak iş hayatında çalışmaktayım. Evli ve dört çocuk babasıyım.