Adaylığı ile ilgili gazetemizi ziyaret ederek açıklamada bulunan Umut Erkenekli, Yeni Besni Mahallesine muhtar değil, hizmetkar olacağını söyledi. Mahallenin bulunduğu durumu iyi anladığını belirten Erkenekli; "2019’da yapılacak olan muhtarlık seçiminde Yeni Besni Mahallesinden muhtar adayıyım. Mahallemize muhtar olmaya değil hizmetkar olmaya geliyorum. Ben muhtar adayı olarak mahallemizin içinde bulunduğu durumu en iyi anlayanlardan biriyim. Anladığım ve gördüğüm kadarıyla da mahalle sakinlerinin sosyal yönde çok eksikliklerini görüyorum. Bunların yeri ve zamanı geldiğinde bir bir anlatıp çözümü noktasında sizinle paylaşacağım ve bu eksikliklerini temel olarak birkaç tanesini sizlere açıklayalım. Umudumuz gençler olan, geleceğimiz çocuklar olan bunların uyuşturucu ağına düştüğünü görmekteyim. Bu illete düşen gençleri gördüğümde vicdanım sızlıyor. Bunlara önlem alınması ve bunların bu illetten kurtulması için gerekli önlemleri Allah’ın izniyle alacağız.

Maalesef seçtiğimiz insanlar seçim öncesi söylediği sözleri unutuverip geri dönmüyorlar. Bu sebepten dolayı çevre kirliliği ve fiziki görüntüde baya olumsuzluklar var. Gençlerin köşelerde kalıp da olumsuz tavırlar sergilememeleri ve spora teşvik etmek için mahallemize spor tesislerini kuracağız. Mesela halı sahası. Hemen hemen herkes bilir ki, onların sıkıntılarında, dertlerinde, mutlu günlerinde, bütün olumlu ve olumsuz günlerinde hep yanlarında olduğumu Yeni Besni Mahallesi halkı bilmektedirler. Rabbim nasip eder de yetki verirlerse, o zaman daha güzel şeyler olacağını da halkımız bilmektedir.

Sosyal medyada muhtarlık adaylığımı açıkladığım günden bu yana tespit ettiğim hemen hemen 100’e yakın cadde aralarındaki görüntü kirliliği yapan ve halkımıza zarar veren pis koku ile görüntüleri mahalle içinde bulunan boş arsalara kadar kendi imkanlarımızla kaldırıp daha yaşanabilir hale getirmeye çalıştık.

Mahallemizde bulunan Hacı Şerif Camiimizi yaptıran sahipleriyle, camii cemaatimizle ve müftülüğümüzle görüşerek maddi konuda destek isteyerek birçok yerinin yapılmasına da vesile olduk. Hala da yapılmaya devam ediyor.

Mahallemizde camii ve mahallemizin ortasındaki görüntü, kirliliği ve fare gibi hayvanların çoğalmasına sebep olan, en önemlisi de hastalık saçan bir yerdir. Geçimini hurdacılık yaparak geçindiren aileye de müsait bir yerden yer verilmesi için imza toplayarak dilekçe yazdım ve gerekli kurumlara verdim. Sözde bu ayın sonuna kadar mahallemizden bu yer kalkacak. Hem geçimini bu işten sağlayan aileye müsait yerden yer verilirse işlerini daha rahat yaparlar, hem de mahallemizin en büyük sorunlarından biri kalkmış olur. Gönül ister ki herkesi her alanda daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşanma imkanlarına kavuşturalım.

Yeni Besni Mahallesinden değerli halkımızın talebi üzerine muhtar adayı oldum. Geçmişten bugüne kadar Yeni Besni Mahallesi’ne hizmette bulunan tüm muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunar ve tüm muhtar adayı arkadaşlara başarılar dilerim. Doğup büyüdüğüm mahalleme hizmet etmek benim için bir onurdur" dedi.

UMUT ERKENEKLİ KİMDİR? (Kendi Ağzından)

1996 yılında Besni’de doğdum. Yeni Besni Mahallesi’nde büyüdüm. Besni Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu’nda mezun oldum. Mezun olduktan sonra Besni İmam Hatip Lisesi’ne başladım. 16 yaşında cenaze yıkamaya başladım. Adıyaman Müftülüğü’nden cenaze yıkama belgesi almaya hak kazandım. 18 yaşında Besni Belediyesi’nde cenaze defin ve yıkama işlerinde, zabıtalık ve tahakkuk biriminde çalıştım. 2016 yılında askerlik görevimi yerine getirmek üzere askere gittim ve 2017 yılında Besni'ye tekrar döndüm.