Ziyarette AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve partililer hazır bulundu.

ERDOĞAN; “AK PARTİ’NİN İSTİKRARI TÜRKİYE’NİN İSTİKRARI İLE EŞ DEĞER”

Türkiye AK Parti’nin tek başına iktidar olmaması halinde problemler, krizler ve terör hadisesiyle baş başa kalacaktı diyen AK Parti 24. Dönem Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Ak Parti’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarı ile eş değer. Ak Parti’yi tek başına iktidara getirmeliyiz ki bu problemlerimizden kurtulalım. 2023 hedefleri buna bağlı. Milletin basiretini dikkate almak lazım, alınmadığı takdirde sıkıntılar çıkar. Tabi genel seçimlerde Genel Merkez bizi Almanya’da görevlendirmişti. 15 gün Almanya’da kaldık. 7 Haziran sonrası yurtdışında da sıkı bir programla güzel bir çalışma sergilendi.  Yapılan çalışmalar neticesinde güzel bir sonuç elde ettik. Yurt dışı için söylüyorum, hiçbir maddiyat, menfaat ve makam beklemeden şu ay yıldızlı bayrak daha güzel dalgalansın diye gayret eden büyük bir topluluk var. İmanını, dinini, kitabını muhafaza eden insanlar var. Ekmeklerini oradan kazanıyorlar ama inançlarını ve kültürlerini hiçbir şekilde ihmal etmemişler. Türkiye’nin üzülmemesi adına gayret etmişler. Evet, biz demokrasinin içindeki siyasi partilerden biriyiz ama verdiğimiz oylarla hepimiz 1 Kasım gecesi sandıklar açılınca sevindik. Şunun farkındaydık, yıllardan beri yaşadığımız terör denilen hadiseyi bitirecek irade, Ak Parti’nin tek başına iktidar olabilmesine bağlıydı. Ekonomide yaşadığımız şu dalgalanmanın biran evvel giderilmesi yine Ak Parti’nin tek başına iktidarına bağlıydı. Ülkenin büyümesi, yatırımların devam etmesi gelecek adına, ümitlerin yeşermesi adına Ak Partinin tek başına iktidarı gerekliydi. Hepimiz bu sevinci birlikte paylaştık. Sadece Türkiye’deki vatandaşlarımız değil, dünya üzerindeki Müslümanlar hepsi birlikte acaba Ak Parti tek başına iktidara gelecek mi dediler. Onlarında dualarını ve desteklerini arkamıza alarak, 4-5 aylık süreçteki olayları da göz önünde bulundurarak vatandaşımız Ak Parti’ye oy verdi. Tabi ki her aday ayrı güzeldir ama kimse adaylara oy vermedi, herkes kendi geleceğine oy verdi.

BESNİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Besni’ye çok teşekkür ediyorum. Çıkan her türlü yalanı ve dalavereyi bir köşeye koydunuz. Hep birlikte güzel şekilde çalışarak ortaya güzel bir sonuç çıkardınız. Ramazan Bayramında yaptığımız bayramlaşmada da söylemiştik, Besni, Gölbaşı ve Tut bölgesi ihmal edildi, unutuldu, bu yanlış bir daha yapılmamalı dedik. Bugün bu yanlış yine yapıldı. Biz kendi geleceğimize, Recep Tayyip Erdoğan sevgimizden Ak Parti sevgimizden dolayı oy verdik. Bir Besnili aday olmalı dedik. Bizler partimize sahip çıktık, destek olduk ve desteklerimizi daha da artırdık.

YALAN, İFTİRA VE DEDİKODU ÜZERİNE SİYASET YAPILMAMALI

Siyaset, doğru, gerçek ve hakikate dayalı yapılmalı. Yalan, iftira ve dedikodu üzerine siyaset yapılmamalı. Siyasette mevki ve makama gelenler zenginleşmemeliler, haksız kazanç elde etmemeliler, mallarının üzerine mal koymamalılar, milletten haksız yere para almamalılar. Bütün bunları denetleyecek etik kurul dediğimiz bir kurul var partimizde. Bu kuruldan yanlış yapanlar korksunlar, hırsızlar korksunlar, vatandaşı mağdur edenler korksunlar, haksız kazanç elde edenler korksunlar. İşimizi doğru yaptığımız sürece bu milletin duası ve desteği her zaman bizlerle olacak.

BİZ YANLIŞ YAPANLARI CENABI HAKKA HAVALE ETTİK

İki dönem milletvekilliği yaptık. Hamd olsun bölgemizde birçok çalışmaya imza attık. Belki birçok ilçede olmayan hizmetleri Besni’de gördük. 464 konut diyorduk hamd olsun yapılıyor. Araban-Besni yol yapımı devam ediyor. Gaziantep’ten Araban’a kadar olan kısım Gaziantep Özel İdare marifeti ile yapıldı. Gaziantep Özel İdaresi bunun projesini, ihalesini ve her şeyini yaptı. Daha sonra Ulaştırma Bakanlığı’ndan parasını aldı. Bizler Özel İdare Müdürlüğümüzde para olmadığı için böyle bir çalışma yapamadık. O günün valisi Ramazan Sodan ve Mehmet Bey ile beraber görüştük. 100 milyar yola ayıralım, böyle başlayalım dedik. Özel İdarede para yok dedi. Biz ne yaptık, bu yolun proje ihalesini yaptırdık ve projesi tamamlandı. Hatta Mehmet Abiye sen Araban’a kadar getirdin, bizde gerekli çalışmayı yaptık, yolun devamını yaptırıyoruz dedim. Mehmet Abi çok mutlu oldu. Daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından buranın ihalesini yaptırdık. Tabi devlette devamlılık esastır. Biz başlarsak devamı gelir. Kalan yolun 57 trilyona ihalesini yaptırdık. Bu yolun hikâyesi budur. Bizler yaptığımızı ve doğru olanı söyleriz. Bunu şahsımız mı yaptı hayır. Ak Parti içerisinde yer aldığımız için takip ettik, gayret gösterdik, çapa sarf ettik ve sonuç aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma Bakanlarımız Binali Yıldırım ve Lütfü Elvan Beye teşekkür ediyoruz. Bu yollarla ilgili büyük katkıları oldu. Yapılan ve yapılacak hizmetleri cebimize koyacak değiliz. Her zaman soran olursa anlatmaya hazırız. Yapanların ve vesile olanların eline sağlık. Doğru olanı da bir şekilde söylememiz lazım. Siyasette hizmet edeceksiniz. Yalana, iftiraya ve karalamaya dayalı siyasetin devri çoktan geçti. Kimseyle itişip çekişecek, uğraşacak vaktimizde yoktur. Biz yanlış yapanları Cenabı Hakka havale ettik. Onların defterini Cenabı Hak dürer. Memleketimizin hizmete ihtiyacı var ve bütün enerjimizi bu yönde harcayacağız. Yapılan hizmetlerin üzerine fazlasını koyup yapmamız lazım. İlçe Başkanımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Besni Belediyemiz el ele vererek çalışmalı ve gayret göstermelidir” dedi.